Boots Botanics hot cloth cleanser

Deze cleansing balm stond al een hele tijd op mijn lijstje: de Boots cleansing balm. Vorig jaar in Londen ontdekte ik dit merk en ik vind dat zij hele prettige producten hebben. Het wordt in Nederland verkocht bij Boots apotheken. Dus toen ik daar laatst was moest ik even een kijkje nemen. Ik wilde stiekem alles wel meenemen, maar koos braaf voor alleen deze balm. Zou ik nu ook meedoen aan de cleansing balm hype?

Cleansing balms zie ik steeds vaker voorbij komen. Eerst van het merk Emma Hardie, daarna Clinique en ik heb er ook al een bij The Body Shop voorbij zien komen. Het maakt me nieuwsgierig en ik wilde het daarom graag proberen. Meestal ga ik voor makkelijk en kies ik een facewash. Maar zo’n ritueel met een balsem en inmasseren klinkt ook wel lekker.

Deze balsem van Boots Botanics bevat een heleboel fijne oliën en boters. De eerste ingrediënten zijn olijfolie, jojoba-olie, bijenwas, sheaboter en amandelolie. Verder zie ik vette soorten alcohol en nog meer verzorgende oliën. Er zitten geen parabenen in en 97% van de ingrediënten zijn organisch. Het enige nadeel vind ik parfum, maar dit staat vrij onderaan op de lijst.
Wat mij betreft helemaal goedgekeurd, deze ingrediëntenlijst.

Je krijgt er ook een muslin cloth bij, een katoenen doekje. Deze is groot en heeft twee zijden. Een gladde en een met een reliëf.

Als je de balsem uit het potje haalt voelt het eerst hard, maar het smelt vrijwel meteen. Zorg wel dat je schone handen hebt als je met je vingers in het potje gaat. De balsem is meteen zacht en je ziet het veranderen in een olie. Ik leg een bolletje er grootte van een euro op mijn hand en wrijf het warm tussen mijn handen. Daarna breng ik de balsem aan op mijn gezicht en masseer ik het in. Het verandert vrijwel meteen in een olie door de warmte van je huid. Je kunt je make-up ermee verwijderen, ook op je ogen. Ik gebruik het als tweede reiniger na het verwijderen van mijn make-up.

Tijdens het inmasseren zet ik de kraan aan, hij mag goed warm zijn. Tegen de tijd dat ik klaar ben met inmasseren is het water bijna op de goede temperatuur. Ik hou het doekje onder de kraan en maak hem goed nat. Hiermee haal ik de balsem weer van mijn gezicht af. Eerst met de kant met het reliëf, daarna nog een keer met de gladde kant. Ik spoel het doekje uit met koud water en ga nogmaals kort met het doekje over mijn gezicht.

Hierna voelt mijn huid heerlijk zacht aan en is het erg schoon. Tijd om serums en crèmes aan te brengen!

Ik ben blij dat ik deze balsem gekocht heb, wat is het een heerlijk product. Geen slechte ingrediënten, fijn in gebruik en doet wat het beloofd. Ik zal het niet elke dag gebruiken, maar ik vind het wel een heerlijk ritueel zo.

De cleansing balm kost €10,95 en is verkrijgbaar bij Boots apotheken.

Heb jij al ervaring met cleansing balms?

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Julia
  januari 10, 2015 / 09:47

  Ziet er chic uit! Ik kende het product niet, dus fijn dat je hebt uitgelegd wat het is. Ik vraag me alleen nog af: waar dienen de twee verschillende kanten van het doekje voor?

  • Iris
   Auteur
   januari 10, 2015 / 23:30

   De ene kant is wat ruwer dan de andere, maar ik merk in de praktijk geen verschil hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *