BOHBA wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes, ik ben er fan van. Ik probeer de wattenschijfjes van Bohba, die ik tegenkwam op Instagram.

Sinds vorig jaar ben ik bezig met meer natuurlijke beautyproducten. Ik voel me daar enorm goed bij. Het is beter voor je lichaam en de natuur. Beetje bij beetje vervang ik producten en maak ik duurzamere keuzes.

Een daarvan is wasbare wattenschijfjes. Ik gebruik al een hele tijd een setje van Etsy en een setje van (ja, schaamteloos..) Ali Express. Prima om mee te beginnen, maar toen ik deze van Bohba voorbij zag komen wist ik dat dit wel hele fijne wattenschijfjes moesten zijn.

Bohba Kids is het instagramaccount van Carin. Zij maakt zelf thuis wattenschijfjes, zoogcompressen en billendoekjes. Van bamboe katoen, wat onwijs zacht is. Je kunt op haar account alle informatie vinden en via PB een bestelling plaatsen.

Ik bestelde twee setjes van 5 stuks en was daarvoor 10 euro kwijt, wat ik een prima bedrag vind. Je kunt zelf kiezen welk kleurtje je wil hebben, ik ging voor de roze variant.

De wattenschijfjes zitten qua formaat tussen een normaal wattenschijfje en zo’n maxi wattenschijfje in. Ik vind dat perfect, want zo kan ik beide ogen en mijn gezicht schoonmaken met 1 schijfje. Het bamboe katoen is heerlijk zacht en heeft twee kanten. De ene is net wat zachter dan de andere.

Met de hele zachte kant haal ik mijn oogmake-up weg, met de andere kant maak ik mijn gezicht schoon. Als ik geen oogmake-up draag, dan gebruik ik de extra zachte kant voor mijn gezicht.
Mijn cleanser is de afgelopen tijd vaak een gel cleanser, die hiervoor heel fijn werkt. Maar ook met micellair water gaat het schoonmaken prima.

Na gebruik spoel ik ze even uit met water en stop ik ze in een waszakje. Die hang ik aan het handdoekhaakje in de badkamer, ideaal. Na een week stop ik het zakje bij de 60 graden was, het neemt nauwelijks ruimte in. Daarna hang ik ze aan het wasrek en ze zijn binnen no time droog en weer klaar voor gebruik. Ze blijven natuurlijk niet voor eeuwig zo mooi roze, je ziet wel heel lichtjes verschil na een paar keer wassen, zeker als je mascara gebruikt. Ik vind dat helemaal geen probleem, ze worden goed schoon en je bent zoveel duurzamer bezig dan met wegwerp wattenschijfjes.

Je merkt het wel, ik ben heel blij met mijn nieuwe wattenschijfjes!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *