Boeken challenge in 2020

Lezen, iets wat ik heel graag deed. Sinds mijn schrijfcursus is het leesvuurtje in mij weer aangestoken en daar wil ik in 2020 meer mee gaan doen!

Je zou het kunnen zien als mijn eerste goede voornemen. Ik oktober en november volgde ik een schrijfcursus. Voor deze cursus moest ik veel schrijven, maar ook veel lezen. En dat deed mij beseffen, dat ik dat veel te weinig heb gedaan de laatste jaren.

Toen ik eenmaal begon met werken had ik het vaak te druk om te lezen. Ik maakte er geen tijd meer voor. Op vakantie las ik veel, maar daarnaast nauwelijks meer. Zonde!

Tijdens de cursus besefte ik me dat ik eigenlijk nog een nitwit ben op het gebied van literatuur, ik lees veel te weinig! Mijn medecursisten gingen stralen als ze vertelden over een goed boek, zo leuk om te zien. Niks yoga en mediteren, ze lazen een boek om te ontspannen.

Sinds de cursus ben ik zelf ook meer gaan lezen en is het vuurtje weer helemaal opgelaaid. Vroeger verslond ik boeken, ik was gek op lezen. Sinds de zomer zit ik weer meer avonden op de bank met een boek, dan dat ik voor de tv hang. De ene keer een tijdschrift over opvoeden, de andere keer een roman, dan weer een zelfhulpboek. Ik heb al een aantal boeken die op mijn ‘te lezen’ lijstje stonden uit, dat voelt zo goed.

Voor 2020 wil ik dan ook meer gaan lezen en mezelf uitdagen om 20 boeken in een jaar te gaan lezen. Dat klinkt voor sommige lezers misschien als veel, voor andere lezers misschien als heel weinig. We gaan zien hoe ver ik kom! Mocht ik een heel gaaf boek gelezen hebben, dan zie je hem hier zeker terug.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *