Bioré Aqua Rich Watery Essence SPF 50 | Beauty

Al jarenlang was ik op zoek naar de perfecte beschermende crème tegen de zon. Ik geloof dat Bioré Aqua Rich mijn ideale match is!

Met mijn gemengde huid is een beschermende factor al snel teveel. Te vettig, een witte waas of mijn make-up glijdt er meteen vanaf. In de zomer is mijn huid nog net wat sneller vet, dus al helemaal een ramp. Ik wil mijn huid natuurlijk wel goed beschermen, zeker nu ik The Ordinary producten gebruik waarbij dat expliciet nodig is. Ik vond deze op internet en las een aantal reviews. Vervolgens bestelde ik hem op Ebay, want het klonk wel heel goed!

Zo kreeg ik hem binnen met de post. Op een kaartje, keurig verpakt. Het merk, de productnaam en de factor kan ik nog lezen, de rest is abracadabra. Snel foto’s maken, daarna leg ik hem in mijn toilettas.

De verpakking is klein en helder blauw. Ik vind het erg mooi, zonder palmboompjes en andere tropische plaatjes erop. De hoeveelheid van 50 ml is prima, je hebt geen enorme fles in je toilettas zitten.

In vergelijking met de crèmes die ik hier in Nederland tegenkom zijn de Aziatische varianten veel geavanceerder. Ze zijn daar heel erg bezig met hun huid, beschermen en zo wit mogelijk houden. Een compleet ander schoonheidsideaal dan hier in het westen. Niks alleen beschermen, maar ook nog eens extra hydratatie en ideaal voor onder make-up.

De ingrediënten kan ik op de verpakking niet lezen, maar even zoeken op internet helpt enorm:

Water, Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Lauryl Methacrylate/Sodium Methacrylate Crosspolymer, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Dimethicone, Acrylates/C10-30 Acrylate Crosspolymer, Glyceryl Stearate, Agar, Polyvinyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Citrus Grandis, Citrus Medica Limonum, Citrus Aurantium Dulcis, Xylitol, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Sodium Hydroxide, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, BHT, Fragrance

Ik zie relatief veel alcohol staan, dit wist ik al vooraf. Ik heb er zelf geen last van, maar het kan een reden zijn om dit product te mijden. In andere opties die ik heb overwogen was dit ook het geval, dus ik denk dat het erbij hoort, in de ‘lichte’ zonnecrèmes.

Hier zie je dat de tube geen klikdop heeft. Geen groot nadeel, maar het had wel heel handig geweest. Door de flexibele tube en opening kun je prima doseren. Ik gebruik ongeveer een halve theelepel voor mijn hele gezicht en hals.

Hier zie je de substantie goed. Een gelige gel. Hij brengt makkelijk aan, voelt fris op de huid en trekt razendsnel in. Je zou haast denken dat het een serum is, want het is heel erg vergelijkbaar. Geen witte waas, geen vettige laag. Maar een beschermlaag die je helemaal niet ziet. Het ruikt niet heel sterk, een beetje naar citrus.

Je snapt dus wel dat ik heel enthousiast ben. Ik merk niets van de hoeveelheid alcohol, ook niet na een maand dagelijks gebruiken. Het is een dunne, lichte, frisse crème die ideaal is voor een gemengde huid. I love it!

Ik bestelde mijn tube voor ongeveer 10 euro/12 dollar op Ebay bij deze verkoper. 

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *