BilliesBox wasbare snoetenpoetsers

Wasbaar, ik ben he-le-maal om. En als je eenmaal begonnen bent, dan ga je steeds meer vervangen. Zo probeerde ik nu de snoetenpoetsers!

Wat betreft billendoekjes let ik altijd enorm op wat erin zit. Ik gebruik ze niet alleen voor het verschonen, maar ook om even zijn handjes en gezicht schoon te maken na het eten. Ik wil het liefst doekjes zonder zooi erin, in ieder geval zo min mogelijk. Doekjes met alleen water erin, die zijn dan het beste. Maar die zijn vaak best prijzig, zeker de Waterwipes.

Een duurzamer en uiteindelijk ook goedkoper alternatief zijn de wasbare doekjes. Want ongemerkt gaan er toch heel wat doekjes doorheen op een dag. Ik gebruik ze nu als snoetenpoetsers, omdat dat het meest makkelijk is om mee te beginnen. Maar hoe ideaal zou het zijn als je dit ook als billendoekjes gaat gebruiken. Er gaan wat pakken doorheen hoor, als je een kleintje hebt.

Ik kocht de snoetenpoetsers bij Ekoplaza, ze zijn van het merk BilliesBox. Daar heb je verschillende setjes van. Een met een spray en witte doekjes, voor de billen. En deze met een blauw randje, voor het gezicht. Dit maakt het makkelijk om ze uit elkaar te houden als je ze voor beide doeleinden gebruikt. Ze zijn heerlijk zacht en hebben twee verschillende kanten. Een met een soort badstof, en een iets ruwere kant.

Ze liggen in de la beneden en als ik er een nodig heb maak ik hem snel even vochtig onder de kraan. Meestal heb ik genoeg aan twee doekjes op een dag, een voor de lunch en een voor het avondeten. Daarna in een waszakje en als ik een 60 graden was draai, gooi ik het zakje erbij.

Wat zijn de voordelen?
– Je bent duurzaam bezig, geen afval meer.
– Het voelt zachter aan op de huid.
– Je hoeft niet extra te wassen, zo’n waszakje kan prima met de gewone 60 graden was mee.

Wat zijn de nadelen?
– Je bent in aanschaf wat duurder uit, maar daarna hoef je ze niet steeds weer opnieuw te kopen.
– Je moet ze vooraf nog even natmaken, kant en klare doekjes haal je zo uit de verpakking.
– Onderweg is het wat meer werk of gedoe om ze mee te nemen.

Voor mij wegen de voordelen op tegen de nadelen. Je kunt de doekjes vooraf natmaken en dan meenemen in een plastic voorraadbakje in je tas voor onderweg bijvoorbeeld. Dat is denk ik gewoon een kwestie van even wennen. Of voor onderweg toch wegwerp blijven gebruiken.

Ik betaalde voor een setje van 6 doekjes €8,39. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, dat is helemaal duurzaam.

Zou jij dit gebruiken?

Liefs Iris

2 Reacties

  1. VWillemse
    juni 6, 2020 / 10:53

    Ik had vroeger altijd een nat spuugdoekje of nat washandje in een brooddoosje zitten. Handig voor onderweg en inderdaad zonder rotzooi.

  2. Renée
    juni 6, 2020 / 20:13

    Ook ik gebruik wasbare billendoekjes en wasbare snoetepoetsers. Snoetepoetsers zijn bij mij de bekende ‘spuugdoekjes’ die ik even nat maak onder de kraan. Wasbare billendoekjes heb ik zelf gemaakt van oude hydrofiel doeken. Ook gebruik ik zelfgemaakte billenspray! Ik heb wel billendoekjes uit een pak maar gebruik dit heeeel weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *