Balea Tropical Dream shampoo

Een shampoo met de naam Tropical Dream, hoe kun je die nu laten staan? Ik heb inmiddels mijn tweede fles in gebruik, dus het is hoog tijd om deze eens te reviewen. Mango en ananas om je haar mee te wassen, het is een heerlijke shampoo.

De shampoo is van het merk Balea en daarom helaas niet in Nederland te koop. Dus mocht je in de buurt zijn van een DM, ga dan zeker even snuffelen. De shampoo komt uit de normale Balea lijn, niet de professional serie. Hij zit daarom in een normale fles, niet in een tube. Het scheelt meer dan de helft van de prijs vergeleken met de professional serie, maar heeft geen mindere kwaliteit.

De verpakking is vrolijk gekleurd met palmbomen en fruit. Dat staat leuk, maar is ook nog eens een feestje om te gebruiken. Alle shampoo’s van Balea zijn vrij van siliconen, dat is ook nog eens fijn.

De ingrediΓ«nten zijn basic, maar prima. Er zit SLES (sodium laureth sulfate) in, een schuimende reiniger. Deze is al een stuk vriendelijker dan SLS (sodium lauryl sulfate), maar misschien gebruik jij liever een shampoo zonder.

De shampoo bevat verder parfum, mocht je daar gevoelig voor zijn. Wat mij opvalt is dat ik ook niacinamide zie staan (vitamine B3). Dit is een stofje dat je in gezichtsverzorging vindt, ik had hem niet in een shampoo verwacht. Het zorgt voor een betere huidbarrière, waardoor je hoofdhuid minder vocht verliest en minder schilfertjes vormt. Eigelijk heel positief dus voor je hoofdhuid!

De shampoo is transparant en iets oranje van kleur. Hij schuimt gemiddeld en maakt mijn haar goed schoon. Ik heb geen trekkerige hoofdhuid na gebruik en mijn haar wordt niet sneller vet dan bij andere shampoos. Bovendien ruikt het ook nog eens heerlijk!

De Tropical Dream shampoo van Balea kost €0,65 en is te koop bij DM drogerie in Duitsland.

Zou jij deze in je badkamer willen hebben staan?

Liefs Iris

3 Reacties

 1. Froukje
  juli 9, 2015 / 18:40

  Hmm heerlijk! vind hem naar Safari ruiken πŸ˜€

 2. Kim
  juli 10, 2015 / 20:21

  Ik heb m ook, prima basic shampoo met een lekkere geur, maar ook niet meer dan dat. Voor de prijs is dat prima natuurlijk! Mijn favoriete shampoo blijft lush big, maar wel prijzig, dus voor dagen dat ik werk gebruik ik graag deze basic shampoo, omdat mijn haar op t werk toch vast moet. Dan was inkalven in het weekend mijn haar met big, en doordeweeks met deze of een andere goedkope shampoo, dan heft de prijs elkaar weer op.

  • Iris
   Auteur
   juli 10, 2015 / 20:37

   Ah Lush Big!!! Heerlijke shampoo, maar inderdaad duur. Ik draag voor mijn werk mijn haar ook vaak in een staart, dus ik ben het helemaal met je eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *