Balea Soft-Öl Balsam | Beauty

Een bodylotion met 40% olie? Dat had ik nog nooit geprobeerd. Bij de DM vond ik deze balsam van Balea en ik wilde die dolgraag proberen.

In de winter kan je huid namelijk wel wat extra verzorging gebruiken. En hoe heerlijk die body butters ook zijn, ik hou niet van dat plakkerige gevoel. Het blijft wat op de huid liggen en duurt soms lang voordat het intrekt. Heel fijn als je een droge huid hebt, maar ik smeer toch echt liever een lichte lotion.

Deze soft oil balsem van Balea heeft het gevoel van een lotion, maar bevat toch 40% olie en is daarmee heel voedend. Klinkt super, dus ik heb hem uiteraard geprobeerd.

De verpakking is simpel, perzikkleurig met een afbeelding van olie erop en een klikdop. De fles is aan de bovenkant dunner dan aan de onderkant en staat op zijn kop. Handig, want zo zit het product altijd onderin de fles, ook als hij bijna op is. De verpakking bevat 200 ml.

De bestanddelen zien er prima uit.  Het bevat voedende alcohol, zonnebloemolie, glycerine, soja olie, allantoïne, en amandelolie. Deze ingrediënten voeden je huid. Verder zie ik parfum staan, halverwege de lijst. Als je er heel gevoelig voor bent kan dat je huid irriteren.

Hier zie je de substantie goed. Een witte, zachte en romige lotion. Hij ruikt vrouwelijk, poederig.

Eenmaal aan het smeren merk ik dat er olie in zit. Op mijn benen smeert het heel prettig, zo zacht. Het trekt snel in en laat mijn huid heel prettig aanvoelen.

Wat een fijn product is dit zeg! Voedend, maar niet zwaar of dik. Ik heb geen hele droge huid, maar hier heb ik zeker genoeg aan. Blij verrast, dit blijf ik zeker gebruiken.

De Balea Soft-öl Balsam kost €1,75 en is te koop bij de DM drogisterij in Duitsland.

Liefs Iris

2 Reacties

 1. maart 18, 2017 / 11:58

  Dit klinkt heel lekker! Ik kan ook zo’n last hebben van droge benen. Dan klinkt dit product als een uitkomst!

  • Iris
   Auteur
   maart 19, 2017 / 17:42

   Het is echt fijn spul. Nog uren een zachte huid en als ik wat meer smeer zelfs nog zo’n laagje. Deze gaat zeker op bij mij en opnieuw gekocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *