Balea reinigingsolie | Review

Niets fijner dan je make-up eraf halen na een lange dag werken. Meestal doe ik dat met micellair water, want het is zo lekker makkelijk en snel. Maar ook deze reinigingsolie is heel fijn!

Een olie is zacht voor de huid en heel effectief. Het enige nadeel vind ik altijd dat je er wazig van kunt gaan zien en de welbekende panda-look. Maar zeker voor waterproof mascara’s of een flinke ooglook is het onmisbaar. Ik vind het fijn om in de winter te gebruiken, omdat olie heel fijn is voor een wat drogere huid.

De reinigingsolie is van het merk Balea. Een van mijn favoriete merken wat betreft huidverzorging en reiniging. Balea belooft een snelle reinigings, ook bij watervaste make-up.

De verpakking is simpel, niet heel bijzonder. Met goud en paars als accentkleuren en een handzaam formaat. Een flesje van 100 ml gaat een hele tijd mee, maar is ook niet te groot om mee te nemen op vakantie bijvoorbeeld. Ik vind hem wat goedkoop ogen en hij voelt ook niet heel luxe aan, maar wat wil je ook voor die prijs.

De dop is paars en bevat een kleine opening. Hierdoor heb je steeds maar een kleine hoeveelheid olie en kun je makkelijk doseren. Ik gebruik een pompje per oog en als ik mijn gezicht ook reinig met de olie ongeveer twee pompjes voor mijn gezicht.

De olie is transparant en voelt niet aan als een droge olie, maar vettig. Als je dit op je gezicht en ogen aanbrengt voelt het prettig aan. Hierna maak ik mijn handen nat en masseer ik het product nog wat verder in op de huid. De olie wordt dan wit en vloeibaar, je ziet je make-up verdwijnen. Daarna spoel ik mijn handen af en maak ik een washandje nat. Met het washandje haal ik vervolgens de olie van mijn gezicht en ogen af.

De bestanddelen zie je hier op de achterkant. Ik heb ze ook even van de DM website gehaald, want het is niet heel goed te lezen.

“Helianthus Annuus Hybrid Oil | Isopropyl Palmitate | Isopropyl Myristate | PEG-20 Glyceryl Triisostearate | Ethylhexyl Stearate | Tocopherol | Argania Spinosa Kernel Oil”

Ik zie zonnebloemolie vooraan staan, het bevat verder ook nog arganolie. Geen agressieve stoffen zoals parfum of alcohol, er zit maar weinig in deze olie.

Het gebruik is even wennen, als je een olie niet gewend bent. Ik moet vooral uitkijken dat het niet teveel in mijn ogen komt. Verder is het heel makkelijk en vooral zacht. In de winter kan je huid wat gevoeliger en droger zijn en is een olie echt een uitkomst. Het reinigt snel en makkelijk, maar verzorgt je huid tegelijkertijd.

Elke dag gebruik ik dit niet, maar zeker een aantal keer in de week. Het werkt goed, voelt prettig aan en is natuurlijk heerlijk budgetproof.

De reinigingsolie kost €2,45 en is te koop bij de Duitse DM drogisterij.

Liefs Iris

1 Reactie

  1. december 6, 2016 / 00:25

    Ik moet echt snel weer eens naar de DM toe voor Balea! Dit product lijkt me, ondanks ik de wazige ogen altijd heel beangstigend vind, super fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *