Balea Dusch-Soft-Öl Balsam

Balea, wat hou ik toch van dat merk. Het is een heel prettig budgetmerk, waarvan het misschien maar goed is dat het niet hier verkocht wordt. Elke zomer kom ik er wel een aantal keer en ook de afgelopen zomer sloeg ik flink in. Dit product kende ik nog niet, maar besloot ik mee te nemen om te proberen.

De Balea after sun douche bodylotion heb ik ook al en die bevalt mij prima. Maar dit is door de geur wel echt een zomerproduct. Ik nam daarom ook deze Dusch Soft-Öl Balsam mee, in een wat meer neutrale geur. De flacon is ook een stuk groter, namelijk 400 ml.

Het product gebruik je na een douchegel, maar nog wel tijdens het douchen. Je smeert je in zoals je normaal zou doen met een bodylotion, maar spoelt het daarna af. Je hoeft je na het douchen dus niet meer apart in te smeren. Tijd scheelt het niet, maar je kunt je wel sneller aankleden na het douchen.

Deze balsam variant is bedoeld voor de zeer droge huid, ik verwacht dus dat hij goed voedt. Zeker in de winter is dit prettig, dan is het huid droger door de kou en de verwarming.

De ingrediënten zien er goed uit. De balsem is op basis van zonnebloemolie, maar bevat ook vette alcohol,  avocado olie, glycerine, shea butter en amandelolie. Parfum staat ook vrij hoog op de lijst, dat valt mij dan weer tegen.

Nu ik de foto hierboven nogmaals bekijk zie ik pas waar het op lijkt 😉 Whoops!

De substantie is dunner dan ik gewend ben van een bodylotion. Het smeert wel prettig uit en glijdt niet direct van de huid af. Het afspoelen gaat gemakkelijk, het water wordt er wit van. Maar het spoelt wel meteen weg, geen glijpartijen in de douche. Hij ruikt heel neutraal, iets zoetig. Hij ‘botst’ niet met douchegels doordat hij te sterk ruikt.

Na het douchen is mijn huid heerlijk zacht en gevoed. Dit blijft ook een lange tijd zo, zeker een dag. Nu moet ik wel zeggen dat ik geen hele droge huid heb. Mocht jij een zeer droge huid hebben, dan kan ik mij voorstellen dat je een nog meer voedend product wilt gebruiken. Dit product staat ook zeker weer op mijn lijstje om nogmaals aan te schaffen!

De Balea Dusch Soft-Öl Balsam kost €2,45 en is te koop bij de DM drogist.

Liefs Iris

5 Reacties

 1. oktober 28, 2015 / 11:44

  Hahaha het was me anders niet opgevallen hoor van die foto 😛 Leuk artikel weer ;D Ik heb deze laten liggen afgelopen keer dat ik in de DM was, omdat ik er nog een paar van nivea had liggen. Daar komt de volgende keer dat ik naar DM ga verandering in 😀

 2. oktober 28, 2015 / 18:42

  Jammer genoeg kom ik veel te weing in Duitsland, want de balea producten zijn zo fijn om te gebruiken…deze klinkt ook al zo lekker

 3. Marieke
  oktober 28, 2015 / 21:33

  Afgelopen weekend ben ik een Duitsland geweest. Je hebt me nog enthousiaster gemaakt over Balea door je filmpjes en artikelen. Ik kon het ook niet laten dus ben bij DM geweest en heb goed ingeslagen!

  Door het Balea winpakket heb ik beter kennis kunnen maken met het merk. Een aantal producten heb ik opnieuw gekocht: het vochtinbrengende serum, de body crème, de douchgels en de handzeep (de laatste in andere geuren). Heb ook goed ingeslagen in de haarproducten en verzorgingsproducten. Ik heb me hierbij laten inspireren door je filmpjes en artikelen. Ik kom de winter wel door!

  Om een lang verhaal kort te maken: ga vooral door zoals je bezig bent. Ik laat me graag weer verrassen en inspireren!

  • Iris
   Auteur
   november 1, 2015 / 14:46

   Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor deze lieve reactie 🙂

 4. oktober 29, 2015 / 08:10

  Hij klink goed! Misschien vanavond maar even de grens over, de dm hier 10 km vandaan is van 8 tot8 open 🤗😃☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *