Balea Bodyschaum | Beauty

Een nieuw product van Balea, dat moet ik natuurlijk proberen. Geen schuim voor onder de douche, maar om jezelf mee in te smeren na het douchen!

Het klinkt wat gek, maar ook wel weer ideaal. Ik ben ook gek op de bodylotion sprays, dus dit spreekt mij ook zeker aan. Gewoon sprayen en dan smeren maar.

bo1

De verpakking lijkt erg op een deodorant of een fles doucheschuim. Hij is vrolijk versierd met plaatjes en allerlei roze kleurtjes.

bo2 bo3

Hij ruikt naar vanille en bessen, ik verwacht daar een warme geur bij. Goed ruiken vooraf kan niet, omdat het een schuim is. De spray is verrijkt met aloΓ« vera en panthenol.

bo4

De spraydop is er een zoals op een fles doucheschuim. Door de platte vorm krijg je geen bol, maar een sliert schuim.

Op de verpakking staan ook de bestanddelen, maar die zijn nauwelijks scherp op de foto te krijgen. Deze bestanddelen haalde ik van de website van de DM:

AQUA | BUTANE | ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE | SORBITOL | ALCOHOL DENAT. | C12-15 ALKYL BENZOATE | PROPANE | CETEARYL GLUCOSIDE | CETEARYL ALCOHOL | C12-13 ALKYL LACTATE | PARFUM | SODIUM LAUROYL SARCOSINATE | SODIUM BENZOATE | SODIUM ACRYLATE / SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER | POLYISOBUTENE | CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE | SORBITAN OLEATE | PHENOXYETHANOL | ETHYLHEXYLGLYCERIN | TETRASODIUM EDTA | PANTHENOL | PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL | CITRIC ACID | BENZYL BENZOATE.

Op het eerste gezicht prima, zeker gezien de hoeveelheid aloΓ« vera. Maar ik zie ook alcohol hoog op de lijst staan, net als parfum. Helemaal onderaan zie ik pas panthenol en amandelolie. Heel voedend? Nee dus.

bo5

Het schuim ziet er zo uit, heerlijk romig en mooi wit. Het ruikt sterk en ook heel zoet.

De geur vind ik niet lekker, het ruikt naar snoepjes, maar dan heel chemisch. Ergens doet het mij denken aan snoepjes van vroeger, maar ik kan niet bedenken welke.

Het aanbrengen gaat gemakkelijk, je smeert het zo uit over je lichaam. Wel is het snel slap en heb je meer nodig dan je denkt. Heel zuinig is hij dus niet, maar dat weet je met producten in schuimvorm.

Vind ik het een aanrader? Nee. Door de hoeveelheid alcohol en parfum vind ik het niet echt een fijn product. De geur vind ik ook niets, maar dat is persoonlijk.Β Leuk om te proberen, maar deze koop ik niet nog een keer.

Een fles Balea Bodyschaum in vanilla berry kost €1,95 per stuk. Balea is te koop bij de DM drogisterij in o.a. Duitsland.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *