Balance Me Congested Skin Serum | Beauty

Een serum in de Beautybox, daar word ik altijd blij van. Serums zijn een hele fijne manier om je huid te hydrateren. Dus ook deze van het merk Balance Me, gaat in de test!

Balance me is een merk met vooral natuurlijke producten. Ik heb er inmiddels een aantal mogen proberen en ben steeds tevreden. Dit keer probeer ik een serum uit, in een ienie mienie tubetje van 7 ml. Toch is dit al de helft van een fullsize verpakking, die 15 ml bevat. Daar betaal je bijna 20 euro voor, een prijzig serum dus. Het is wel de bedoeling dat je dit plaatselijk aanbrengt, dat scheelt.

Het tubetje bevat het Congested Skin Serum. Een serum voor de onzuivere en verstopte huid. Hij moet roodheid tegengaan en verstopte poriën helpen zuiveren. Vooral gericht op de vette huid dus en eventueel de wat jongere probleemhuid. Je kunt het over je gehele gezicht gebruiken, maar ook op de delen van je gezicht waar je het nodig hebt. Bijvoorbeeld je T-zone of je neus.

Een flinke lijst met bestanddelen, waarvan 99% natuurlijk is. Vooral veel oliën, waaronder die van de spar en kanuka, speciaal om de huid schoon te maken en houden. Geen parfum, maar dat heb je met deze ingrediënten eigenlijk ook niet nodig. Het serum ruikt naar citroen, een fris geurtje. Niet vies, maar ook niet echt heel erg lekker.

De tube heeft een lang tuutje, waardoor je makkelijk kunt doseren. Het serum is alleen erg dun, waardoor je na een keer gebruiken al een vieze dop hebt. Beetje jammer! De fullsize versie heeft een pompje, dat werkt vast een stuk beter.

Het serum is dun en waterig. Wat ik best opvallend vind, gezien wat er allemaal aan oliën in zit. Maar alleen maar fijn, want dan is het geen dikke extra laag op een onrustige of vette huid. Het trekt snel in en is ook prima overdag te gebruiken.

Heeft het effect? Nee hoor, dat zie ik bij mijzelf in ieder geval niet. Nu heb ik geen probleemhuid, maar ik heb zeker onzuiverheden in de vorm van mee-eters. Wellicht werkt dit serum beter als je wel last hebt van roodheid en een onrustige huid. Leuk om eens te proberen, ik zal hem ook wel opmaken. Maar zelf kopen, nope. Dan ga ik eerder voor de hyaluron spray als extra stap voor mijn dagcrème.

Je koopt het merk Balance Me onder andere bij Lookfantastic.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *