Balance Me Pure Skin Face Wash | Review

Deze face wash kreeg ik in de Lookfantastic box van januari. Het werd wel eens tijd om hem eens te gaan proberen, ondanks de geur…

Want die geur, dat is wel even een dingetje hoor. Hij ruikt naar rozen, waar ik absoluut niet van hou. De Balance Me Pure Skin Face Wash is bedoeld voor de gemengde huid en 98% natuurlijk. Dat vind ik dan wel weer heel fijn, dus besloot ik hem gewoon maar te proberen.

De face wash zit in een kleine tube van 50 ml, normaal wordt deze verkocht in een tube van 125 ml. De tube is wit en heeft roze letters en details. Ik houd daar wel van, niet teveel kleur en poespas.

De face wash is volgens het merk mild, maar effectief. Hij moet je huid kalmeren en ontdoen van onzuiverheden. Klinkt goed toch?

Waar ik rozengeur vandaan haal is niet helemaal duidelijk, want volgens Balance Me ruikt het naar grapefruit en wierook. Totaal iets anders, maar alsnog niet mijn geur.

Hier zie je de bestanddelen. Geen minerale olie, parabenen, SLES en SLS. Wel een zachte reiniger, rijstolie, glycerine, moringa zaad olie, aloë vera, grapefruit olie, kamille en nog veel meer olien en extracten. Niet heel fijn voor de gevoelige huid lijkt mij, maar ik heb meestal geen last van natuurlijke ingrediënten.

Het product komt uit dit tuutje, waardoor je niet snel teveel hebt. Wel vind ik het jammer dat er een draaidop op zit, dit is niet heel praktisch. De fullsize versie heeft wel een klikdop, ideaal.

De face wash is gelig van kleur en heeft een crèmige substantie. Ik ben een gel gewend, zeker bij producten voor de gemengde huid. De face wash schuimt mild en verdeelt makkelijk over mijn gezicht. Je kunt hem zelfs over gesloten ogen gebruiken zonder dat het gaat prikken. Na het afspoelen voelt mijn huid niet droog aan.

Na gebruik ben ik zeker tevreden, een prima face wash die doet wat hij moet doen. Maar heel bijzonder vind ik hem verder niet. Ben je op zoek naar een natuurlijke, maar betaalbare reiniger, dan is dit een goede optie. Door de geur zou ik hem zelf niet snel kopen, dat gaat mij na een tijdje toch tegenstaan.

De Balance Me Pure Skin Face Wash kost €19,45 voor 125 ml en is te koop bij Lookfantastic (geen verzendkosten).

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *