Bakken met Iribella: Hema Make & Bake kruidnoten

De Hema Make & Bake potten heb ik al vaker zien staan bij Hema. Meestal kan ik ze weerstaan, want ik heb al zoveel pakken bakmix staan. Tot ik dit weekend de versie voor kruidnoten zag, die moest en zou mee. Dus ik heb gisteren kruidnoten gebakken, heerlijk!

De Hema Make & Bake potten bevatten alle droge ingrediënten die je nodig hebt. De verse ingrediënten moet je zelf nog toevoegen, in dit geval alleen boter en melk. Je hebt ook een Make & Bake versie voor confetti koekjes, chocolate chip koekjes en cranberry koekjes. Ze zijn €4,00 (confetti en chocolate chip) en €4,50 per stuk (kruidnoten en cranberry).

De potten zijn ook erg leuk om cadeau te geven, vind ik. De laagjes die je door de glazen pot heen ziet zijn een stuk leuker om te zien dan een pak bakmix. Wel vind ik het aan de dure kant, dit kun je voor minder geld zelf maken. Al is het op deze manier wel heel makkelijk om iets te gaan bakken.

Dit is wat je nodig hebt:

 • een bakplaat met bakpapier
 • 12o gram boter
 • 4 eetlepels melk (heb ik vervangen voor 8 eetlepels water, ik drink nooit melk)
 • een mengkom
 • de pot make & bake

Weeg de boter af.

Gooi alle ingrediënten bij elkaar in de mengkom. Ik heb nooit melk in huis, dus ik heb dit vervangen door water. Omdat bij 4 eetlepels de boel niet aan elkaar bleef plakken heb ik er steeds 1 eetlepel bij gedaan. In totaal heb ik er 8 eetlepels water bij gebruikt.

Kneed dit 5 tot 7 minuten tot een soepel deeg. De kleur is niet heel smakelijk, maar de geur wel!

Maak er balletjes van (ongeveer 1 cm dik totaal) en druk deze met je vinger plat op de bakplaat. Ik had achteraf zelfs 2 platen nodig met deze hoeveelheid deeg.

Zet ze 20 minuten in de oven op 150 graden…

En na 20 minuten heb je een heerlijk ruikend huis en heel erg lekkere kruidnoten. Ze zijn knapperig en precies goed zo. Het zijn er ook nog eens behoorlijk veel!

Ik vind het een aanrader en het wat zeker leuk en makkelijk om te doen. Een leuk cadeautje om aan iemand te geven, of om zelf mee aan de slag te gaan. Je kunt het natuurlijk altijd goedkoper zelf maken, door de ingrediënten los te kopen en zelf af te wegen. De Hema Make & Bake potten zijn vooral gemakkelijk, alles zit in de juiste hoeveelheden al bij elkaar.

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, kaneel, kruidnagel, koriander, foelie, sinaasappelschil, kleurstoffen E150c E150d, suikerstroop, aardappelzetmeel, rijsmiddelen E450 E500, zout.

Deze pot Make & Bake is te koop bij Hema voor €4,50.

Zou jij dit kopen of maak je het liever helemaal zelf?

Liefs Iris

4 Reacties

 1. november 30, 2015 / 08:40

  Erg leuk en ideaal dat de juiste hoeveelheden al in een pot zitten. De jouwe zien er ook erg lekker uit.

 2. november 30, 2015 / 18:56

  Ik zou het zeker als kado doen voor een kookliefhebber.. Ik zou het zelf zonde vinden om ze zelf te kopen en daarna te gebruiken haha! Zien er super leuk uit!

 3. december 1, 2015 / 20:59

  wat zien de potten er toch schattig uit…echt heel erg leuk…

 4. december 15, 2015 / 22:43

  Leuk als cadeau! Maar je zou dit inderdaad ook zelf in een pot kunnen doen en deze leuk versieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *