Alcina Skin Manager AHA toner | Beauty

Deze toner kwam ik tegen bij de DM en trok meteen mijn aandacht. Als eerste door de verpakking, daarna door het werkende ingrediënt in de toner.

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik niet zo’n grootverbruiker ben van toner. Gedoe, duurt te lang, onnodig. Ik zie er het voordeel nooit van in, die extra stap. Wel had ik de toner van The Ordinary op mijn lijstje staan, omdat deze glycolic acid bevat. Dit maakt je huid glad en egaal, dus daar merk je absoluut wat van.

Toen ik deze toner zag staan en hem even goed bekeek, ging hij dan ook mijn mandje in. Hij is iets duurder dan de versie van The Ordinary, maar daar ga ik voorlopig niets bestellen omdat ik nog van alles heb.

alcina1

alcina2

Alcina is een merk dat in Nederland vooral bij schoonheidsspecialisten wordt verkocht. Maar in Duitsland kun je het dus ook in de DM vinden. Of dit dezelfde lijn is weet ik niet, maar leuk is het wel.

De doos is knalrood en valt lekker op. De flacon zelf is net zo rood en heeft een handige doseerdop. Op de doos staan de bestanddelen en hoe je het product kunt gebruiken. Ik vind het een vreselijke kleur, maar gelukkig gaat het om de inhoud.

alcina3

Hier zie je de bestanddelen. Het bevat glycolic acid als werkend ingrediënt, dit is een exfoliërend zuur, waardoor je huid glad wordt, het verwijdert dode huidcellen. De toner bevat ook glycerine en castorolie om de huid te verzorgen. Helaas ook parfum, dat vind ik jammer.

alcina5

alcina6

De dop ziet er vreemd uit, maar is ideaal. Klepje open, wattenschijfje erop en duwen maar. Met twee pompjes heb je genoeg. Makkelijk in gebruik, waardoor ik het wel elke dag gebruik. Deze dop zouden alle toners moeten hebben!

alcina7

Op het wattenschijfje zit vervolgens de toner, die je daarna alleen nog maar over de huid hoeft te halen. Het prikt niet, dat had ik wel verwacht. Het maakt mijn huid fris en irriteert niet. Wel komt er een hele sterke geur vanaf. Ik vind het lekker, maar echt goed voor je huid is het natuurlijk niet. De geur doet mij denken aan Fructis shampoo, heel fruitig en zoet.

Glycolic Acid is een ingrediënt dat ik al langer gebruik in mijn huidverzorging. Het zorgt voor de verwijdering van dode huidcellen en exfolieert de huid. Bij een jonge huid is het niet nodig, maar op een gegeven moment kan je huid dit steeds minder goed zelf. Je krijgt er een gladde huid van en een frisse uitstraling. Ook kan je huid op deze manier beter vocht vasthouden en wordt pigmentatie minder zichtbaar.

Heel veel verschil in mijn huid zie ik niet, behalve dat deze iets frisser oogt.  Maar ik voel het zeker wel! Mijn huid voelt gladder en ik heb minder last van onzuiverheden en bultjes. Het is geen wondermiddel, maar wel fijn in gebruik. Makkelijk, snel en zonder irritatie. Door de dop gebruik ik dit product nu wel al enkele weken elke dag. Deze gaat absoluut opgemaakt worden.

De volgende keer ga ik wel voor de versie van The Ordinary. Daar zit geen parfum in en je krijgt meer product voor minder geld (240 ml versus 190 ml).

De Alcina Skin Manager toner koop je voor €9,95 bij de schoonheidsspecialist of bij de DM.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *