Action zoutsteen theelichthouder

Zoutsteen is helemaal hip, maar het heeft ook nog eens veel voordelen! Ik heb al een aantal zoutlampen in huis, maar spotte nu ook deze theelichthouders bij Action.

Of je het nu koopt omdat het helemaal hip is, of omdat je er echt in gelooft. Zoutsteen is hoe dan ook erg mooi in je interieur. Ik heb al twee zoutlampen in huis, onder andere een in de kast in de woonkamer. Een kaars in een houten kast vond ik niet veilig, maar ik vind de theelichthouders wel erg mooi.

Toen ik de houders bij Action zag, wilde ik er dan ook graag een hebben. Mijn zusje was zo lief om ze voor mij te scoren, want hier in de buurt waren ze al op.

Zoutsteen komt vanuit de Himalaya. Het is al miljoenen jaren oud en wordt daar gewonnen om er lampen van te maken (en natuurlijk om mee te koken). Niet voor niks, want de lampen hebben een fijne werking.

Als het zout warm wordt, door een lampje binnenin of door een waxinelichtje. Komen er negatieve ionen vrij, die positieve ionen neutraliseren. Die positieve ionen, komen van allerlei apparaten af, zoals je tv en je telefoon. Teveel van die ionen, kunnen hoofdpijn, stress, slaapproblemen en luchtwegklachten veroorzaken. Met een zoutlamp neutraliseer je deze ionen, en wordt je huis een stukje gezonder.

Daarvoor is het wel belangrijk, dat het echt Himalayazout is. Of dat zo is bij deze theelichthouders van Action betwijfel ik, gezien de prijs. Ook zijn ze een stuk kleiner dan de theelichthouders die je bij veel natuurwinkels en webshops kunt kopen.

Desondanks vind ik ze erg mooi, ze staan sfeervol, ook overdag. Als het waxinelichtje aan staat, geeft het een heel mooi warm licht.

Je scoort deze theelichthouder voor €0,99 per stuk bij Action. Kijk wel even of er een waxinelichtje in past, ik hoor van andere mensen dat dat niet altijd het geval is. Je kunt ze vinden in het schap bij de overige kaarsen.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *