A walk down memory lane

Minerale make-up, Zoeva paletten, Xenos ladekastjes, Wet ‘n Wild blushes, Tickled Pink scentsations.. allemaal producten van vroeger. Make-up gebruik ik al heel lang, maar sinds de start van Beautygloss is de gekte begonnen. Alle hypes heb ik wel meegemaakt en ook ik kocht me blut aan make-up. Ik heb oude foto’s van mijn stash opgezocht en neem jullie mee op een walk down memory lane..

Alvast een excuus voor de slechte kwaliteit van de foto’s. Deze zijn al jaren oud en niet altijd even scherp of mooi.

Dit was mijn allereerste echte stash. Hier was ik net een beetje in de ban van make-up en er kwam steeds wat bij. De Catrice concealer bestaat nog steeds, kun je nagaan! Deze foto is in 2007 gemaakt, alweer acht jaar geleden.

Mijn eerste kwasten. Voornamelijk Hema, want toen wist ik nog niet wat er verder allemaal bestond.

Een hele wazige foto, sorry! Ik zie hier de cream oogschaduw van Hema, oh wat heb ik die vaak gebruikt. Een doosje zwarte oogschaduw van Calvin Klein (dit ligt nu nog regelmatig bij Big Bazar..) en wat losse oogschaduw van Etos. Ik was voornamelijk gek op roze, dan kun je wel zien.

Een bestelling bij de webshop Sasa. Allemaal Aziatische beautydingen, wat was ik er blij mee. Uiteindelijk heb ik het nauwelijks gebruikt omdat ik dat zonde vond.

Zo zag mijn beautykast eruit. In de mandjes en dozen zit huidverzorging, daar had ik erg veel van. Bovenop zie je de bekende Xenos ladekastjes en een aantal mandjes met dagelijkse producten.

Mijn eerste ervaring met Lush & Mac. Blacktrack fluidline, een lipglass en een mascara. Van Lush de Angels on bare skin reiniger en twee zeepjes. Ik weet nog dat mijn moeder me ophaalde van het station, ik voelde me in de zevende hemel met al die mooie spulletjes.

Mijn Lush stash groeide uiteindelijk enorm. Ik werd er helemaal gek van en gebruikte het liefst niets anders meer.

Kennen jullie dit nog? Eyeko was helemaal hot en ik moest er natuurlijk ook een bestelling plaatsen. Ik kocht de highlighting cream, een nagellakje en twee blushsticks. De bronzing cream kreeg ik gratis bij en was veeeeel te donker.

Deze paletten heb ik nog! Een blushpalette, een contourpalette en het 120 kleuren palette. Vooral met die laatste was ik in de wolken.

Hier zie je een soort shoplog. Meestal plaatste ik dit soort foto’s op het beautygloss forum. Hair Mayonnaise, gelatine poeder en de sigma kwasten waren enorme hypes.

Dit was mijn blushstash van toen. Veel NYC cream blushes, Wet N wild Naice en Pearlescent pink, Mac en wat losse blushes. De Mac blushes heb ik nog, de rest allemaal niet meer.

Weg met de roze kleurtjes, ik kreeg steeds meer oogschaduw. Hier zie je een doosje pressed pigments van Mac, Mac fafi quad, wat spullen van Wet N Wild en NYX.

Minerale oogschaduw!!! Hier heb ik er heel erg veel van gehad, maar gebruikte het eigenlijk nauwelijks.

Nog zo’n enorme hype.. Everyday Minerals. Daar heb ik heel wat keren besteld en had een enorme stash. Ik heb het erg lang gebruikt als foundation, wat was ik daar gek van. Sommige poeders heb ik nog bewaard, die kan ik niet weggooien.

Mijn eerste echte goede kwasten. Ik had een gezichtsset van Sigma besteld (dat vond ik toen zo vreselijk duur) en ook wat kwasten van Zoeva. De meeste kwasten heb ik nog steeds en gebruik ik nog.

De kwastenset van Ebay. Geen van de kwasten heb ik nog, maar ik was hier zo trots op!

Tickled Pink Scentsations!!! Woah, hier was ik fanatiek mee. Ik heb er nog een aantal, maar gebruik het eigenlijk nooit meer. Ik plakte er stickertjes op en droeg vooral Pink Sugar en Twinkies heel graag. Er werd me wel eens gevraagd wie er zo vreselijk zoet rook, uhm.. dat was ik!

NYX lipgloss in alle kleuren..

Sigma oogkwasten, deze heb ik allemaal nog in gebruik. Vooral de 219 gebruik ik vaak, omdat ik daar nog steeds de Mac variant nog niet van gekocht heb.

Herinner je je nog dat ik vorig jaar een Nars blush opmaakte? Nou dat was deze dus. Die heb ik zeker sinds 2009 in mijn stash gehad. Ook de multiple heb ik nog.

Mijn behoorlijk grote Mac stash, mijn trots. Ik moet zeggen dat ik veel producten nog heb, vooral de poeders. Een aantal producten heb ik opgemaakt of verkocht. Nog steeds is Mac een van mijn favoriete merken.

Na een tijdje kreeg ik zoveel make-up dat het niet meer in de Xenos lades kon. Toen heb ik er een Ikea kastje bij gezet om nog mer plek te creëren.

Een van mijn favoriete Mac collecties, Quite Cute. Hier heb ik erg veel van gekocht en de blushes gebruik ik nog steeds!

Ik vond het erg leuk om door oude foto’s te bladeren en te kijken naar mijn producten van vroeger. Wat kocht ik veel, voornamelijk na een review op Beautygloss. Dat was mijn favoriete site en ik kocht eigenlijk alles waar Mascha enthousiast over was. Nog steeds koop ik producten na het lezen van een enthousiaste review op een blog.

Veel producten heb ik niet meer, die waren te oud of op. Mijn Mac en Sigma kwasten gebruik ik nog veel, dat vind ik wel leuk om te zien. Ook denk ik nu veel meer na over de producten die ik koop. Wat ga ik echt gebruiken en welke producten heb ik wel eens gekocht, maar zijn uiteindelijk ergens in een hoek beland?

Welke producten herken jij nog van jaren geleden?

Liefs Iris

8 Reacties

 1. maart 19, 2015 / 12:24

  Leukste artikel óóóit. Ik krijg echt een instant smile op m’n gezicht als ik aan de tijd op het BG forum denk. En ik herken ook echt alles, want het ligt hier thuis ook allemaal haha. Wat heerlijk die foto’s van je ministashje en de shoplogs hihi. Ben blij dat ik dankzij m’n liefde voor beauty zooooveel leuke mensen heb mogen leren kennen. Top artikel Iris!

  • Iris
   Auteur
   maart 21, 2015 / 18:08

   Dankjewel!! Ja het BG forum was geweldig, daar heb ik wat uren op gespendeerd zeg.

 2. Janneke
  maart 19, 2015 / 12:45

  Ik herken gewoon al die foto’s van het bg forum haha! Oooh zoveel spullen heb ik ook nog thuis liggen, die ik niet weg wilde doen. Nu ik verhuisd ben toch gehad (ook wnw terwijl ik toen dar zo op jacht voor was). Leuk artikel iris! De kwasten van edm gebruik ik trouwens nog steeds haha

  • Iris
   Auteur
   maart 21, 2015 / 18:09

   Ja, helaas kun je niet alles bewaren. Heb ook een boel weggedaan na de verhuizing, want ik gebruikte het toch niet meer. De flat top kabuki van EDM heb ik ook nog!

 3. Cindy
  maart 19, 2015 / 20:53

  Leuk, ik herken heel veel, zo niet alles! Al die minerale foundations, en EDM ja. Heb alles nog ergens in een kastje liggen. Heb ook bakken vol met losse e/s, kan die ook niet weg doen. Heb jaren gehad dat ik alles wilde proberen.
  Heb nu zoveel dat ik eigenlijk alleen nog maar iets koop als het echt iets toevoegt aan mijn stash.

  • Iris
   Auteur
   maart 21, 2015 / 18:10

   Heb precies hetzelfde als jij, nu koop ik niet meer alles wat los en vast zit. Grappig dat dat zulke hypes waren en we er allemaal wel wat van gekocht hebben destijds.

 4. Kim
  april 7, 2015 / 21:22

  Ik herinner me het meeste nog wel! Ik wist niet dat je een blog had! Erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *