7x Musthaves eerste trimester | Zwanger

Nadat je net ontdekt hebt dat je zwanger bent, verandert je wereld direct. Heerlijk, al kun je het jezelf nog wat leuker en makkelijker maken met deze musthaves.

Nu moet ik ook wel eerlijk zijn, dat ik een makkelijke zwangerschap heb gehad. Ik had wat last van een aantal dingen de eerste paar weken, maar ik ben bijvoorbeeld nooit misselijk geweest. Ik mag absoluut niet klagen! Er zijn een aantal dingen die ik heel fijn vond die eerste maanden van mijn zwangerschap, die ik graag met jullie deel.

Lekker zittende kleding
Je buik groeit dan nog niet door de baby, maar je darmen zetten bijvoorbeeld wel uit en je kunt je opgeblazen voelen. Strakke kleding is dan niet fijn bij je buik. Eenmaal thuis sprong ik zo snel mogelijk onder de douche om daarna lekker een joggingbroek aan te trekken. De joggingbroek op de foto (die heel donker is, sorry!) is van H&M mama en een dikke aanrader. Ik had er twee, die ik afwisselde als de een in de was zat.

Kruik/hittepit
De eerste weken had ik last van innestelingspijn, het voelt als heftige menstruatiekramp. Een lekkere warme kruik of hittepit hielp. De hittepit komt ook later weer van pas bij harde buiken aan het einde van je zwangerschap en bij darmkrampjes van je baby.

Een zwangerschapsdagboek
Het eerste dat ik voor mijzelf kocht tijdens de zwangerschap was een zwangerschapsdagboek. Ik koos het dagboek van Maan Amsterdam, vanwege de mooie vormgeving. Je hebt echter heel veel verschillende, dus kijk vooral wat je leuk vindt. Ik vond het heel fijn om elke week even wat op te schrijven voor mezelf. Erg leuk ook om later terug te lezen.

Mijlpaalkaarten
Ook kocht ik al heel vroeg mijlpaalkaarten. Speciaal voor tijdens de zwangerschap, om je buik en andere bijzondere momenten zoals de eerste echo en het geslacht mee vast te leggen. Je kunt dat ook doen door foto’s te maken met een lightbox of letterbord natuurlijk. Als je je buik maar vastlegt, dat is zo waardevol voor later.

Bodylotion
Ik geloof er niet in dat smeren striae voorkomt, dat krijg je nu eenmaal of dat krijg je niet. Maar ik ben wel vanaf het begin al begonnen met smeren. Ik vond de massage lotion van Palmers hiervoor het fijnst. In een handig pompje en met een niet al te heftige geur. Je hebt ook belly balms van Kruidvat of Etos, of je gebruikt een normale bodylotion. Het is wel heel leuk om bewust met je groeiende buik bezig te zijn en deze aandacht te geven, al zie je het eerste trimester waarschijnlijk nog niks.

Apps
Er zijn talloze apps te downloaden voor de zwangerschap. Ik vond zelf die van Prenatal heel fijn, maar ook zwangerschapp en Ouders van nu. Zeker de eerste maanden verandert er veel bij een baby en gaat de ontwikkeling in je buik snel. Het is heel leuk om elke week te lezen wat je kunt verwachten en hoe groot je baby nu is. Bij Prenatal geven ze ook aan middels groente en fruit hoe groot je baby is, zodat je het je makkelijker voor kunt stellen.

Mijn bed
Af en toe was ik zo moe! Ik heb niet hele dagen in bed gelegen gelukkig, maar deed soms wel eens een dutje overdag. Heerlijk als je dan even in bed kunt ploffen. Zelfs een keer nadat ik het dekbed had afgehaald om te wassen en ik gewoon te moe was om hem eerst nog opnieuw op te maken. Neem het er lekker van, je lichaam is hard aan het werk!

Heb jij nog tips en musthaves voor tijdens de eerste maanden?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *