6x musthaves 3e trimester | Zwanger

Al eerder vertelde ik over mijn musthaves voor het eerste en tweede trimester. Er is ook een derde, de laatste van je zwangerschap. Dit waren mijn musthaves tijdens die periode!

De laatste maanden van je zwangerschap zijn spannend, want het komt nu wel heel dichtbij. Ik voelde mij nog steeds prima en heb ook van deze tijd genoten. De laatste weken waren er wel veel harde buiken, soms lag ik er zelfs wakker van, dat vond ik wel pittig. Maar je beseft ook dat je nog maar heel eventjes met zijn tweetjes bent, dus geniet er nog even van.

Makkelijk aan te trekken schoenen
Ik had mazzel, in de zomer. Want slippers zijn zo aan en ook mijn Toms kreeg ik zonder handen aan. Maar sandalen.. wat een ramp! Ik droeg mijn trouwschoenen graag, want die hadden een bandje dat ik naar voren kon schuiven om het vast te krijgen. Gelukkig had ik geen last van vocht want dan was het helemaal een uitdaging geweest. Als je in de winter zwanger bent zou ik voor makkelijke laarsjes gaan, die je zonder veters of rits kunt aantrekken.

Voedingskussen/kussen in bed
Een voedingskussen had ik al snel in huis, want iedereen zegt dat het zo heerlijk slaapt. Nou, not for me! Ik vond het maar een groot onding in bed. Ik had een buik die nogal naar voren stak en in bed dan best zwaar was omdat hij op het matras leunde. Ik deed dus gewoon een normaal sierkussen onder mijn buik, werkte voor mij veel beter. Eenmaal in de kraamweek en tijd erna kwam hij wel van pas, dus zeker geen miskoop.

Grote tas als ziekenhuistas
Misschien lag het aan mij, maar wat moet je veel meenemen als je voor een bevalling in het ziekenhuis gaat. Ik wilde graag thuis bevallen, maar ook dan moet je een tas klaar hebben staan voor het geval dat. Het laatste wat je wil is met weeën nog een tas inpakken. Ik had ‘m al vrij vroeg klaargezet en deed er elke keer wat bij. Ik ging voor een grote weekendtas van All Time Favourites, die ik nu kan gebruiken voor een nachtje/weekendje weg/dagje strand/logeertas voor mini

Buikband
Helemaal tegen het einde van mn zwangerschap werd de buik zo groot, dat ik graag wat extra steun wilde. Zeker ‘s avonds werd hij zwaar en voelde het niet meer zo fijn. Ik koos voor een buikband van Cariwell, die je buik ondersteunt. Ook voor je banden is dit erg prettig of als je lang moet staan. Je hebt veel verschillende, van stretchbanden tot stevige met klittenband.

Maagzuurremmers
Elke avond en nacht was het raak, maagzuur! Ik had er nog nooit echt last van gehad, dus voor mij was het nieuw. Ik snap nu helemaal waar de Engelse vertaling heartburn vandaan komt. Bah, het is zo vies! Dus ik had standaard een doosje Maalox kauwtabletten op mijn nachtkastje liggen.

Talkpoeder
Ohhhh wat een redding was dit! Leuk zo’n groeiende buik, maar het kan ook flink jeuken. Let hier wel op als je zwanger bent, het kan een teken zijn van zwangerschapscholestase. Maar meestal komt het van je uitrekkende huid, op je buik, rug, borsten en benen. Ik had geen striae, maar dus wel een flink trekkende huid. Tel daarbij de enorme warmte op van afgelopen zomer en het plaatje is compleet. Dus elke ochtend een laagje talkpoeder op de buik deed wonderen.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *