5x Musthaves 2e trimester | Zwanger

Al eerder schreef ik over de musthaves tijdens je eerste trimester. Dit keer is het tweede trimester aan de beurt. Zonder welke producten kwam ik deze periode niet door?!

Als je eenmaal zwanger bent, ontdek je bepaalde producten die het je in een periode makkelijker maken. Ik zag een duidelijk verschil in het eerste, tweede en derde trimester. Ze zijn alle drie anders en je voelt je dan ook anders. Tijdens het tweede trimester gaat je buik groeien en mag iedereen het zien, je voelt je dan ook relatief op je best.

De volgende producten vond ik heel handig of fijn en zou ik je absoluut aanraden! De producten die ik in het musthaves artikel over mijn eerste trimester liet zien, gebruikte ik op dat moment ook nog steeds graag.

Met stip op nummer 1: zwangerschapsbroeken
Ik begon relatief laat met het dragen van deze broeken, zo rond de 18/19 weken. Daarvoor kon ik nog prima in mijn oude broeken, met wat hulp van elastiekjes op het einde. Ook leggings, jurkjes en rokjes zijn in die tussenperiode ideaal. De broeken die droeg waren van mamalicious, een merk dat je overal wel goed kunt vinden. Niet de goedkoopste, wel lekker basic en van prima kwaliteit. Met verstelbare bandjes binnenin, zodat je ze je hele zwangerschap door kunt blijven dragen zonder een maat groter te moeten. Vallen groot overigens!

Lijst met spullen voor je babyuitzet
Deze lijst is zo leuk, ik kon niet wachten met shoppen. Ik hield het digitaal bij en streepte elke keer weer wat af. Ik ben vrij vroeg begonnen, ook tijdens het eerste trimester kocht ik al spulletjes. Vooral ook om de kosten te spreiden en gebruik te kunnen maken van mooie aanbiedingen. Ik heb een mix gemaakt van allerlei lijstjes die ik online tegenkwam en met tips van anderen over wat echt onzin is of juist niet.

Hervulbaar flesje voor water
Dorst. Ik ben normaal geen goede drinker, maar ontkwam er echt niet aan tijdens mijn zwangerschap. Drinken, drinken en nog eens drinken. Thuis altijd een vol glas hebben staan, flesjes mee onderweg en vooral niet vergeten te drinken. Het was dan ook warm weer, dat speelde zeker mee. Als ik eens een dag had dat ik het vergat of te druk had (slecht excuus, I know), kon ik ‘s avonds wel meerdere flessen achter elkaar leegdrinken van de dorst.

Lange hemdjes van Hema
Inmiddels heb ik er zeker 8 in huis, de basic hemdjes van Hema (twee voor €7). Ik vond het prettig om over mijn buik nog een hemdje te dragen onder shirtjes. Ook ‘s nachts vond ik deze heerlijk. Lang genoeg om de hele zwangerschap door te dragen en ook nu gebruik ik ze als nachthemdjes. De meeste hemdjes zijn niet lang genoeg om over je dikke buik te dragen of bevatten te weinig stretch.

Zwangerschapsyoga
Voor mij een goede voorbereiding op mijn bevalling, yoga. Je kunt natuurlijk elke cursus doen die je wilt. De een wil graag een mommy bootcamp volgen, de ander kiest voor iets rustigers. Ik ben totaal niet sportief, dus die bootcamp viel al af. Ik vond het waardevol om te leren goed te ontspannen, welke ademhaling ik toe kan passen en kreeg handige tips en houdingen voor tijdens de bevalling. Extra leuk is dat je met allemaal andere zwangere dames bent en daarmee ervaringen uit kunt wisselen.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *