5x mama boeken

Boeken over het moederschap.. Zodra je zwanger of net moeder geworden kun je je onderdompelen in heel veel mama boeken.

Niet dat je veel tijd hebt om te lezen, met een pasgeboren baby hoor. Tijdens de slaapjes van onze mini was ik vooral zelf aan het douchen, eten en schoonmaken. Maar deze boeken zijn niet langdradig en heb je zo uit gelukkig! Een kookboek lees je niet van voor naar achter, daar haal je af en toe een lekker recept uit, ideaal.

Slaap!
Dit boek is geschreven door de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland, Susanne Willekes. En hoewel het vrij cru klinkt, je kind leren doorslapen. Is het een heel handig boek, vol informatie over hoe de slaapcyclus van een baby werkt. Hoe ondersteun je je baby zo goed mogelijk bij het leren slapen. Heel handig vond ik de dagschema’s per zoveel maanden, hoe ziet de dag van een baby er ongeveer uit? Een prettig stukje houvast.

Relax mama columnboek
Dit boek heb ik gelezen in mijn kraamweek. Heel grappig, 39 columns van zwangere vrouwen en moeders. Je vliegt erdoorheen, heerlijk luchtig.

Relax mama handboek
Van dezelfde lijn is dit handboek, met 101 tips voor nieuwe moeders. De quotes en illustraties zijn zo gaaf, heel herkenbaar. Gekke tips, handige tips, heel veel tips!

12 maanden zwanger
Echt wel een musthave voor iedere zwangere vrouw of net bevallen vrouw. Alle info over zwanger zijn, met uitzetlijst erbij. Maar vooral ook de informatie en ervaringen van de eerste drie maanden na je bevalling. Daar lees je namelijk nauwelijks over, terwijl er zoveel dingen zijn die handig zijn om te weten.

Opperdepop!
Of elk ander kookboek gericht op kids. In deze specifiek staan allerlei overzichten van wat je wanneer aan kunt bieden aan je kindje. Hoe maak je je hapjes zelf en vooral, welke combinaties kun je maken? Heel fijn om te hebben, als je zelf je babyhapjes maakt. Niet meer verkrijgbaar helaas, maar wellicht heb je geluk via Marktplaats. Er zijn overigens genoeg andere kookboeken voor baby’s die dezelfde strekking hebben als deze.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *