5x besparen op je babyuitzet | Baby

Je babyuitzet, ik vond het een van de allerleukste dingen aan zwanger zijn. Ik deel 5 bespaartips met jullie, zodat het shoppen echt leuk blijft!

Wellicht komt dat doordat ik graag de controle heb over iets, elke keer als ik weer wat af kon strepen voelde ik mij meer en meer voorbereid voor wat er komen ging. En eigenlijk zijn spullen niet eens het belangrijkste in die voorbereiding! Met het minimale aan spullen komt het ook echt wel goed.

Stap 1 was het maken van mijn lijst. Ik combineerde een aantal lijstjes die ik online kon vinden. Je hebt er een van de kraamzorg, een van prenatal, een aantal op blogs, overal staat net weer even wat anders op. Ook kreeg ik van de kraamzorg een lijstje met wat ik in huis moest hebben voor een thuisbevalling.

Stap 2 was het bekijken van dat lijstje, heel kritisch bekijken. Wat heb ik echt nodig, wat vind ik zelf leuk of handig om te hebben en wat kan er echt wel af? Ik heb mijn beste vriendin ook nog even gevraagd om advies. Volgens haar moest ik bepaalde dingen echt hebben en waren sommige dingen onzin.

Mijn complete uitzetlijst zou ik graag eens delen hier op de blog, dit komt er binnenkort aan.

Bespaartip 1: Kritisch kijken

Ik noemde het net al. Kritisch kijken naar je lijstje. Er zijn een aantal dingen die je echt niet nodig hebt! Ik heb vooraf al wat dingen geschrapt, wat al scheelde ik het aantal producten dat ik achteraf niet heb gebruikt. Dat zijn er echt maar een paar gelukkig! En ook die zou ik nu schrappen van het lijstje. Een neuspeertje bijvoorbeeld, really?! Dat werkt echt voor geen meter. Niet kopen.

Bespaartip 2: Leen van familie en vriendinnen

Een tip die ik zelf nog meer had kunnen opvolgen, want uiteindelijk heb ik toch veel zelf gekocht. Ook met het oog op eventueel meer kindjes of uitlenen aan mijn zusjes of vriendinnen. Ik heb de kruiken voor de eerste weken geleend van mijn beste vriendin. Die krengen zijn hartstikke duur en je hebt ze maar zo kort nodig. Ze zijn bij haar al bijna de hele familie rond geweest, op die manier. Echt niet erg en het scheelt een hoop geld. Ik leende een badzitje van mijn nichtje en een tummytub van mijn schoonzus. Dat zijn typisch dingen die je niet lang gebruikt en makkelijk schoon kunt maken voor een volgende baby. Items zoals een badje, wiegje, wippertje etc kun je gemakkelijk lenen.

Bespaartip 3: Koop tweedehands

Nog zo’n tip die ik zelf ook meer had kunnen toepassen. Het enige dat ik tweedehands kocht was de box. Maar je kunt nog veel meer meubilair vinden op Marktplaats, vaak nog hartstikke mooi. Of juist helemaal te pimpen naar je eigen smaak. Dingen die je echt niet tweedehands moet kopen zijn een autostoeltje en matrassen.

Bespaartip 4: Prijzen vergelijken, aanbiedingen in de gaten houden

Een hele simpele, maar oh zo handig. Ik denk dat als ik mijn uitzetlijstje zou bekijken, ik zeker 90% in de aanbieding heb gescoord. Ik ben al maanden vooraf begonnen met kopen en elke keer als er een goede aanbieding was, kon ik weer wat kopen en afstrepen. Zo spreid je de kosten en hoef je niet iets voor de volle mep te halen, wat de week erop in de aanbieding is. Let op de mama mazzel dagen bij Prenatal (en kijk of het ook echt een goede deal is, niet alle aanbiedingen zijn goed), leuke acties bij Hema en babywinkels.

Bespaartip 5: Maak het zelf!

Oke, oke.. deze eer gaat naar mijn lieve mama. Ze heeft heel wat zelf gemaakt voor onze mini en wat ben ik daar blij mee. Het leuke dekentje met wafelstofje dat we zagen voor 35 euro? Die heeft ze zelf nagemaakt. Een Sleepyhead nestje van meer dan 100 euro, zelf nagemaakt. Onwijs stoere leggings in leuke printjes? Zelf gemaakt. Als ik mijn moeder toch niet had <3

Heb jij nog meer bespaartips?

Liefs Iris

1 Reactie

  1. Joan Kramer
    maart 27, 2019 / 12:54

    ♥️💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *