4x Mommy hacks! | Baby

Als je moeder bent dan kom je wel eens dingen tegen waar je heel blij van wordt, omdat ze het je net wat makkelijker maken! Ik deel vier tips met je.

In de vijf maanden die ik nu moeder ben, heb ik een aantal dingen ontdekt of bedacht die ik iedere moeder kan aanraden. Vier tips die je echt moet weten als mama, wat mij betreft.

Lingeriezakje voor sokken
Babysokjes zijn klein, heel klein. De eerste keer dat ik ze ging wassen was ik ze daarna allemaal kwijt. Ze zaten verstopt in de rubberen rand van de wasmachine en waren kletsnat. Top… Dus, ik stopte ze in een lingeriezakje, om dat voortaan te voorkomen. Er wordt wel eens vreemd gekeken als ik de commode laat zien en er hangt zo’n zakje aan. Maar hey, het werkt als een tierelier!

Philley melkpoederdispenser
Oke, alleen handig als je flesvoeding geeft. De eerste paar keer vind je het nog leuk, zo’n Nurtilon pak en een schattig roze schepje. Maar met tig flessen per dan en steeds meer schepjes, wordt het al snel een kliederboel. Dus, ik kocht de Philley dispenser. Dop eraf, net zoveel keer draaien als je schepjes nodig hebt en voor je het weet ben je al klaar. Uitvinding van de eeuw als je het mij vraagt.

Anti-slip matje onder het verschoningskussen
Zo’n kussen is van plastic, zodat het makkelijk schoon te houden is. Handig, maar het schuift alle kanten op als het op de commode ligt. In het begin ligt je baby nog stil, maar dat is al snel verleden tijd. Zodat je na het verschonen eerst dat kussen en alle andere dingen die op de commode staan weer op hun plek moet leggen. Ik kocht bij Action een anti-slip matje op een rol en knipte een stuk af voor onder het kussen. Gaat nu geen kant meer op, top!

Ijsblokjesvorm voor babyhapjes
Babyhapjes zelf maken, als je baby vier maanden is kun je ermee beginnen. Je kunt kiezen voor potjes, maar je kunt het ook zelf maken. Dat laatste wilde ik graag doen en dat is op zich helemaal niet moeilijk. Maar in het begin kun je je baby wel een hele maand voeden met 1 stronk broccoli. Invriezen dus! Ik was zo handig om dit pas in december te bedenken, de ideale tijd om een ijsblokjesvorm te shoppen. Maar bij Zeeman vond ik ze voor een prikkie gelukkig. Een blokje is ongeveer 30 gram en de ideale hoeveelheid om mee te beginnen. Je kunt daarna altijd meer geven, verschillende soorten groente met elkaar mixen of een stamppotje maken van een blokje aardappel met een blokje groente.

Liefs Iris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *