3x Balea shampoo | Review

Shampoo van Balea is de bom, zo goed! Ik koop graag de tubes, maar ook de Jeden Tag shampoo is favoriet. Ik nam er weer drie mee toen ik bij DM was, om voor jullie te reviewen. En ja, ook omdat ik ze zelf gewoon heel fijn vind!

Deze drie shampoos laat ik in dit artikel aan jullie zien:

  • Jeden Tag Shampoo Schwungvoll
  • Jeden Tag Shampoo Mango
  • Intensivpflege Shampoo Vanille & Mandelöl

Alle shampoos kosten 0,55. De eerste twee zijn limited edition voor deze zomer, dus op=op. De laatste is wel het hele jaar door verkrijgbaar.

De Schwungvoll shampoo is limited edition, in stijl van een pretpark. Hij ziet er zoet uit en zo ruikt hij ook. Naar tropische vruchten, erg lekker.

De shampoo bevat SLES en parfum. Maar ook een aantal fijne ingrediënten panthenol, niacinamide en glycerine. Vooral met niacinamide ben ik blij, dat is heel fijn voor je (hoofd)huid.

Schuimt goed, maakt goed schoon. Verder niet bijzonder, gewoon een fijne basic shampoo.

Deze Jeden Tag shampoo lijkt wat geur betreft erg op de eerste. Mocht je die niet meer kunnen vinden, dan kun je deze meenemen. Dit is onmiskenbaar een mangogeur, je hele huis ruikt ernaar. Heerlijk voor de zomer, daar past het perfect bij.

Ook bij deze shampoo zie ik SLES en parfum, maar ook weer panthenol, niacinamide en glycerine.

Hij werkt fijn, maakt mijn haar goed schoon en zacht. Verder geen poespas, maar wel heerlijk basic.

De laatste is de intensief verzorgende shampoo met de geur van vanille en amandel. Ik gaf hem vorig jaar weg in een winactie, want hij ruikt zo lekker. Maar zelf ben ik ook wel nieuwsgierig, dus nam ik er dit jaar een voor mijzelf mee. De geur is warm, vol, duidelijk vanille. De amandel ruik ik bijna niet, moet ik zeggen.

De ingrediëntenlijst is wat uitgebreider dan bij de jeden tag shampoos. De reiniger is SLES, ik zie verder ook parfum staan en alcohol. Dat laatste bestanddeel had ik niet verwacht, wat zonde. Verder zie ik wel verzorgende panthenol, niacinamide, amandelolie, castorolie en glycerine. Ik heb zelf geen last van de alcohol, maar jammer is het wel. Er zitten gelukkig genoeg bestanddelen in die je haar en hoofdhuid voeden ter compensatie.

De shampoo maakt prima schoon, maar verzorgt ook. Ik heb geen conditioner meer nodig, maar ik heb dan ook geen droog haar. De geur is heerlijk, zeker ook voor de winter. Een blijvertje!

Liefs Iris

1 Reactie

  1. september 19, 2016 / 08:01

    Ik ben echt dol op de shampoo’s van Balea. Die met vanille lijkt me erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *