2018, wat was je fantastisch mooi! | Persoonlijk

Lekker cliche, op de laatste dag van het jaar terugblikken op wat er geweest is. Maar hey, mijn 2018 was zo geweldig dat ik dat dus echt niet kan laten.

Wie had dat een paar jaar geleden gedacht? Een huis kopen, trouwen en een baby in een jaar. Hup, dat doen we gewoon allemaal tegelijk! Klinkt veel, maar het valt allemaal wel mee hoor.

Het huis
Jaja, stiekem al in 2017 gekocht, maar in 2018 begon de bouw dan eindelijk. Aan de ene kant gaat het heel langzaam, aan de andere kant heel snel. We kochten het huis in maart 2017, op basis van wat foto’s. Met een beetje geluk wordt het in mei 2019 opgeleverd, maar dat kan heel goed ook nog wat maanden later worden. Omdat het nieuwbouw is zullen we ook nog een tijd aan het klussen zijn om het woonklaar te maken. In dat opzicht, ruim 2 jaar wachten, gaat het langzaam. Maar zodra ze aan de bouw begonnen stond er binnen no time een huis en zijn we al twee keer gaan kijken. Dat is dan wel weer heel snel! Het is heel leuk om ermee bezig te zijn, allerlei dingen uit te kiezen en beslissingen te maken. Intensief, maar we kunnen het wel helemaal naar onze smaak maken.

Trouwen
In december 2016 werd ik ten huwelijk gevraagd en afgelopen juni was het dan zover, de bruiloft! Een bruiloft plannen is een van de leukste dingen die ik tot nu toe heb gedaan. Ook dit is intensief (zoooooooveel te kiezen), maar de voorpret is zo leuk. De dag zelf was fantastisch, ik zou hem dolgraag nog eens beleven. Zo ontspannen en zoveel liefde. Gelukkig hebben we mooie foto’s en een video laten maken om zo vaak terug te kijken als we willen.

Mama worden
Ongetwijfeld het mooiste dat mij is overkomen dit jaar, ik ben moeder geworden. Ik wist altijd al dat ik kinderen wilde, maar ik zei steevast ‘over 10 jaar hoor!’. Opeens begon het te kriebelen en gingen we ervoor. Dat het zo snel en gemakkelijk is gegaan is bijzonder en heel fijn. Ik had dit niet verwacht, want ik weet dat het niet vanzelfsprekend is en best een tijd kan duren.

Vorig jaar met Kerst hadden we een positieve test in onze handen en begon er een nieuw avontuur. De trouwjurk, die vermaken we gewoon tot hij past en verhuizen met een baby komt ook heus wel goed. Eigenlijk heel bijzonder, dat ik uiteindelijk getrouwd ben met onze mini al in mijn buik. De zwangerschap verliep zonder complicaties en ik vond het heerlijk. Achteraf bizar dat ik met maandenlang heet weer en fulltime werken geen last had van kwaaltjes! Ook op mijn bevalling kijk ik positief terug, ik mocht thuis bevallen en het ging allemaal heel snel. De kraamweek vond ik heel pittig, door lichamelijk herstel, geen slaap en in ene je hele leven op zijn kop. Maar ook die gaat voorbij en voor je het weet zit je in een ritme. Wat hebben we een mooie, lieve en geweldige zoon, waar ik elke dag weer zo gelukkig en blij van word.

Nu ik het zo teruglees is het wel een heel zoetsappig verhaal haha. Maar ik kan er niets anders van maken, er zijn dit jaar veel fijne en bijzondere dingen gebeurd. Mooie bruiloften van vrienden, een babyshower, vrijgezellenfeestje. Heel veel mijlpalen tegelijk en ik heb er onwijs van genoten. Ook 2019 belooft mooi te worden met een verhuizing in het vooruitzicht en alle mooie momenten met onze mini die we gaan beleven. Ik kijk er al naar uit!

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Cindy
  december 31, 2018 / 13:34

  Wat een heerlijk jaar voor je! En helemaal niet zoetsappig, top toch dat er allemaal van die mooie dingen in jullie leven kwamen dit jaar?
  Gelukkig en gezond 2019! Ikzelf heb nog nooit zo’n slecht jaar als dit jaar gehad, door persoonlijke omstandigheden, maar ben gelukkig aan het opkrabbelen, en kijk erg uit naar een vers nieuw jaar. Met een paar mooie reizen in het vooruitzicht, en het jaar waarin ik 50 mag worden.
  Fijne jaarwisseling!

 2. Roxanne
  januari 13, 2019 / 21:04

  Een jaar gevuld met bijzondere momenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *