15 x dingen die ik niet meer koop | Minimaliseren

Minimaliseren, dat is helemaal hip. De opruimgoeroe’s vliegen je om de oren en ook ik doe eraan mee. Ik vertel je in dit artikel welke dingen ik nooit meer koop…

Minder kopen, betekent ook minder troep in huis en geld besparen. Sommige dingen die ik vroeger kocht, koop ik inmiddels bewust niet meer. Omdat ik het niet meer nodig vind bijvoorbeeld, of om bewuster met het milieu om te gaan. Misschien inspireert het je, om ook wat te consuminderen. Ik ben geen minimalist en koop ook nog genoeg waar ik mee zou kunnen of moeten stoppen, maar elke stap is er weer een.

Notitieboekjes
Voorheen kocht ik er veel, maar vol schrijven gebeurt bijna nooit. Ik heb er zoveel liggen, dat ik deze al een tijd niet meer heb gekocht en voorlopig echt niet meer koop.

Films en cd’s
Koopt iemand dat uberhaupt nog? Ik kijk nu vooral Netflix en luister muziek via Spotify. Veel dvd’s en cd’s heb ik laatst weggedaan en ik mis het totaal niet.

Frisdrank
Nooit gedronken, ga ik ook niet doen. Als ik het haal, dan is het voor visite. Voor mij alleen water of thee!

Bodysprays
Oh wat had ik er veel van Victoria’s Secret. Maar krijgt iemand die dingen ooit op? Ik niet. Tien voor driekwart volle sprays heb ik helemaal niet nodig. Ik heb een paar favoriete parfums, die ik dagelijks draag. Er komt bij mij geen bodyspray meer in.

Wenkbrauwen laten doen
Dit deed ik vroeger wel eens bij de schoonheidsspecialiste. Los is het prijzig, bij een behandeling vaak goedkoper. Maar nog goedkoper is om goede verf te kopen en het gewoon zelf te doen. Ik heb Refectocil verf gekocht en doe het inmiddels al een tijdje lekker zelf.

Make-up remover doekjes
Voorheen had ik deze in huis voor swatches, maar ik gebruik ze bijna nooit meer. Make-up haal ik er al jaren af met micellair water en ook voor die hype gebruikte ik eigenlijk nooit doekjes. Ik krijg mijn mascara daar echt niet mee van mijn ogen af hoor. Daarnaast is het slecht voor het milieu. Wel gebruik ik wattenschijfjes, die ik in het kader van het milieu, beter kan vervangen voor herbruikbare wattenschijfjes.

Waterflesjes die niet herbruikbaar zijn
Voor mijn ziekenhuistas had ik ze in huis, want dan had ik in ieder geval water in die tas zitten. Maar ik gebruik al jaren alleen maar herbruikbare flesjes. Van Tupperware, die kunnen daarna mooi in de vaatwasser.

Wasverzachter
Ook dit kocht ik graag, hmmm! Maar azijn werkt net zo goed, dus dat gebruik ik liever. Zorgt er meteen voor dat je machine niet vol zit met kalk en is natuurlijk goedkoper.

Teveel eten, alleen de dingen op je lijstje
Ik maak elke week een planning met wat we gaan eten die week. Dit haalde ik vroeger in de supermarkt, maar bestel ik tegenwoordig online. Eens per week boodschappen doen is goedkoper dan meerdere keren per week. Door online te shoppen doe ik ook geen impulsaankopen meer.

Voorverpakte salades
Lekker zelf maken! Wel ben ik nog schuldig aan voorverpakte sla.. Ik heb maar weinig sla nodig en dan is een hele krop zonde omdat ik dat niet op ga maken en weg moet gooien.

Alcohol
Koop ik nooit, want ik drink niet.

Apps die geld kosten
Zoveel goede apps zijn gratis, waarom zou je voor een app betalen. De enige betaalde app die ik op mijn telefoon heb is ‘Oei, ik groei’, omdat deze app veel goedkoper is dan het boek aanschaffen.

Zwemkleding
Makkelijk voor mij, want de laatste keer dat ik gezwommen heb is al heel wat jaar geleden op vakantie. Ik vind zwemmen vreselijk, dus dat scheelt. Ik heb dan ook maar 2 bikini’s, waar ik nog heel wat jaren mee vooruit kan.

Plastic tasjes
Gelukkig krijg je ze niet meer standaard in de winkels, maar ik koop ze ook niet. Voor het verbod in ging had ik al een herbruikbare tas bij me, ideaal. Ik heb een aantal canvas tassen, die ik meeneem als ik boodschappen doe. En altijd een opvouwbaar tasje in mn tas, voor als ik onverwacht een tasje nodig heb.

Tampons, maandverband
Lang leven de menstruatiecup! Na de bevalling ontkwam ik er niet aan, dan mag je geen cups of tampons gebruiken. Ik heb dus inmiddels wel weer een flinke voorraad aan kraamverband, maandverband en tampons in huis helaas. Maar ik ben helemaal om en gebruik het liefst mijn menstruatiecup. Is wat duurder in aanschaf, maar je hebt hem er met een paar menstruaties al uit, zodat het je uiteindelijk veel geld scheelt. Daarnaast is het stukken beter voor het milieu!

Liefs Iris

1 Reactie

  1. Cindy
    januari 4, 2019 / 19:22

    Leuk om te lezen. DVD’s en CD’s, heb er ook aardig wat staan. Luister ze echt nooit meer. Wil ze wegdoen, maar niet kosteloos… maar ben bang dat je er geen euro meer voor krijgt.
    Zo ook met kookboeken, en wat andere rommel. Zou wel een keer met al mijn overbodige zooi op de rommelmarkt willen staan, maar ja, wat doe je als je naar het toilet moet haha?
    Ik plan ook al mijn eten, dus heb nooit teveel, en gooi zelden iets weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *