100 luxe koekjes van eigen deeg | Food

Al jaren volg ik Ellouisa op instagram en via haar blog. Ik heb haar ooit ontdekt door een tip van een collega. En eindelijk bracht ze haar eigen koekjesboek uit!

Ellouisa blogt al heel lang, over allerlei verschillende recepten. Uit de Nederlandse, Turkse en vooral Marokkaanse keuken. Ze staat met name bekend om haar koekjes, vandaar een boek vol koekjesrecepten.

Het boek wilde ik dan ook heel graag hebben en ik bestelde het meteen toen ze het bekend maakte. Al in oktober zelfs, tijdens mijn zwangerschapsverlof. Een paar weken geleden werd hij bezorgd en heb ik er direct een aantal recepten uit geprobeerd.

Alle recepten hebben een duidelijke beschrijving in stappen en er staan prachtige foto’s bij. Ook heeft Ellouisa een stukje geschreven over de ingredienten die ze gebruikt. Het meeste spreekt voor zich, maar bepaalde Turkse of Marokkaanse dingen, vind je niet zomaar in de supermarkt natuurlijk.

Deze koekjes met limoen zijn heel lekker! Heel zacht, licht en ook fris door de limoen.

Van die mooie Marokkaanse koekjes die je bij feesten veel ziet, lijkt mij zo leuk om daar zelf eens een keer mee aan de slag te gaan.

Hier zie je mijn drie baksels, die ik al uit het boek gemaakt heb. De limoenkoekjes bovenaan, die maakte ik al meerdere keren. Daaronder de witte chocoladevlinders en tenslotte de triple chocolate chip koekjes.

Ben jij gek op bakken, koekjes en hou je ook wel van de buitenlandse keuken? Dan is dit boek zeker wat voor jou. Je koopt het bij Bol.com voor €23,99. Daar is ook een inkijkexemplaar beschikbaar met de inhoudsopgave zodat je ziet welke koekjes er allemaal in staan.

Liefs Iris


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *