Woodwick kaars | Lifestyle

Een kaars met het effect van een knapperend haardvuur? Hoe gaaf is dat?! Ik kreeg een Woodwick kaars voor Sinterklaas en kon het zelf ervaren.

De kaarsen van Woodwick zitten verpakt in een zwart doosje. Het is heel zacht papier, net als de verpakkingen van Nars make-up. Op het doosje kan ik nergens de geur van de kaars zien, dat vind ik wel jammer.

De kaars zelf zit in een glas met houten deksel. De deksel heeft een rubberen rand, zodat hij de kaars goed afsluit. Het glas heeft een mooie vorm, het heeft wel wat weg van een zandloper.

De lont van de kaars kun je hier goed zien. Het is een lont van hout, vandaar de vorm. Ik heb dit nog nooit eerder gezien en vind het zo bijzonder.

De houten lont creëert het effect van een knapperend haardvuur. Door de kaars de eerste keer net zo lang te laten branden tot de bovenste laag compleet vloeibaar is, zorg je ervoor dat hij mooi schoon opbrandt en geen kuil vormt.

De geur die ik heb is white tea & jasmine. Het ruikt naar witte thee met een hint van jasmijn en daardoorheen ook cedar en roos. Een frisse en bloemige geur, die ik zeker niet te sterk of overheersend vind.

Hier zie je de kaars in actie! Het is jammer dat je het niet in het echt kunt zien en horen, want het is zeker heel bijzonder. De vlam gaat steeds heen en weer en je hoort een knapperend geluid. En niet eens heel zacht, maar door de hele woonkamer hoorbaar. Echt het effect van een haardvuur en het klinkt ontzettend gezellig.

De Woodwick kaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van mini tot groot en ook in waxmelts. Te koop bij diverse woonwinkels zoals Loods 5 en webshops waaronder Bol.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *