Voor het eerst trouwjurken passen | Persoonlijk

Ohhhh wat vond ik dit een speciaal en leuk moment! Afgelopen zomer ging ik voor het eerst (en meteen ook voor het laatst) trouwjurken passen!

Volgens allerlei sites en magazines is het meest ideale tijdstip om je jurk te kopen zo’n 8 tot 10 maanden voor de grote dag. Ik ging zo’n 10 maanden vooraf op zoek en slaagde meteen bij de eerste winkel.

 • Ga vooraf op zoek naar jurken die je mooi vindt, bijvoorbeeld via pinterest of websites van bruidsmodemerken.
 • Denk na over je budget voor een jurk. Er komen ook nog vermaakkosten bij en je hebt accessoires nodig zoals een korset of specifiek ondergoed. Wat wil je maximaal uitgeven?
 • Maak een lijstje met merken die jou aanspreken en jurken die jij wel zou willen passen.
 • Ga op zoek naar bruidsmodezaken bij jou in de buurt. Welke verkopen de merken die jou aanspreken?
 • Maak een afspraak om te gaan passen en geniet!

Toen zat er nog maar een ding op, een afspraak maken! Ik wilde zelf graag mijn bruidsmeisjes, moeder en beste vriendin meenemen. Neem niet teveel mensen mee, alleen mensen waarvan jij de mening vertrouwt.

In de winkel kregen wij drinken en wat lekkers aangeboden, werd er kort met ons gesproken en kon het passen beginnen. Maria van Fem Weddingshop liet mij een aantal jurken van mijn lijstje passen en pakte er zelf ook nog een aantal bij. Ze is ontzettend lief en kan heel goed aanvoelen wat bij jou past. Ze is ook eerlijk als iets minder mooi staat, wat ik erg kan waarderen. Uiteindelijk koos ik bij deze winkel voor mijn droomjurk en ben ik niet eens meer ergens anders gaan passen. Wat een fijne ervaring heb ik gehad bij Maria!

Nu is het wachten op het moment dat mijn bestelde jurk bij de winkel binnen is en ik hem weer mag passen. Tot die tijd ben ik druk op zoek naar schoenen!

Liefs Iris

2 Reacties

 1. november 16, 2017 / 10:29

  Dit lijkt me zo bijzonder! En wat fijn dat je meteen je droomjurk gevonden hebt, ben benieuwd hoe hij er uit ziet.

 2. jantine
  november 17, 2017 / 15:45

  Ah wat leuk voor je Iris! Wat een bijzondere dag zeg en fijn dat je gelijk je droomjurk gevonden hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *