Unboxing Teacozy april

De Teacozy box lag weer in de brievenbus. Ik ontving weer vier nieuwe smaken losse thee en laat mijn eerste indruk zien in een video. Welke smaken zitten er dit keer in de box?

De geur van het pakketje kwam mij al tegemoet toen ik het uit de brievenbus haalde. Er was een zakje ‘lek’, en de geur van de thee rook ik dus al door het pakketje heen.

Ik heb de volgende smaken ontvangen:

  • Kruidenthee Lapacho sinaasappel vanille
  • Groene thee Bamboo berry
  • Rooibosthee Sweet Sea Buckthorn
  • Zwarte thee Ceylon OP Sarnia

Kruidenthee Lapacho sinaasappel vanille
Een heerlijke frisse kruidenthee met sinaasappel en vanillesmaak. Ik ben absoluut geen fan van sinaasappel, maar in combinatie met vanille vind ik het wel lekker. Een frisse smaak, met het zoete van vanille. Lapacho kende ik niet, het is een verzamelnaam voor bomen uit Midden- en Zuid Amerika.

Groene thee Bamboo berry
Een hele fruitige versie van groene thee. Ik ben gek op groene thee en deze is zeker anders dan ik gewend ben. Ik ruik de aardbeien meteen! De groene thee die hierin gebruikt is heet Sencha, dit zijn ongemalen theebladeren. Verder zijn er bamboebladeren, natuurlijk aroma, citrus plakjes, pepermunt en zonnebloemblaadjes aan toegevoegd.

Rooibosthee Sweet Sea Buckthorn
De meeste rooibosthee die ik ken is rood van kleur. Deze heeft een mooie mix van allerlei kleurtjes. Het bevat stukjes wortel, duindoornbessen, zoete bramen bladeren, kalk-boom bloesems, heide bloesem, natuurlijk aroma en goudsbloemblaadjes. De smaak is vol, warm maar ook zoetig. Goedgekeurd wat mij betreft, een lekkere variant op rooibosthee.

Zwarte thee Ceylon OP Sarnia
Deze thee is wat saaier om te zien dan de andere. Maar zeker niet minder lekker. Zwarte thee drink ik relatief het minst, omdat het wat minder gezond is. En nu ik meer groene en losse thee drink vind ik zwarte thee vaak veel te sterk. Dat is met deze thee niet het geval. De Ceylon thee die hier gebruikt is komt uit Sri Lanka. Het maakt de thee zacht, rond, licht pittig en iets zoet van smaak. Vooral het zachte en zoete proef ik. Vind je zwarte thee te sterk, dan is dit een heerlijke optie.

Voor meer informatie over Teacozy kijk je op de website van Teacozy. Je hebt al een abonnement voor €12,50 per maand inclusief verzenden. Je kunt dit maandelijks opzeggen, maar natuurlijk ook eenmalig bestellen.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *