Toners mix review | Beauty

Daar gaan we hoor, Iris aan de toners. Ik probeerde vier verschillende merken toners uit en vertel jullie hoe deze mij zijn bevallen!

Dat ik geen tonic of toner gebruik is jullie vast wel bekend. Ik vind het een extra stap die maar weinig oplevert voor mijn huid. Skippen dus, vond ik. De toner die ik van Alcina probeerde is wel heel fijn en die bleef dan ook in mijn routine zitten.

Toch riepen al die kleine flesjes naar mij, dus ik besloot ze dan maar allemaal achter elkaar te proberen en er een mix review van te maken.

toner1

Deze vier toners ontving ik bijna allemaal eens in een beautybox, alleen die van Mario Badescu kreeg ik bij een online bestelling. Het zijn alle vier mini flesjes, die ideaal zijn om eens te proberen of om mee te nemen op reis bijvoorbeeld.

cow1

De eerste die ik laat zien is van het merk Cowshed. Een natuurlijk merk met vooral natuurlijke bestanddelen. Bevat kamille en allerlei andere extracten. Een fullsize fles van 250 ml kost €18,95.

cow2

Hier zie je de bestanddelen. Inderdaad veel kamille, maar ook rozenextract, lavendel en parfum. Word ik hier heel blij van? Nee. Zelf merk ik weinig van dit soort betanddelen, maar voor een gevoelig huidje is dit niet ideaal. Ik vind de geur  niet vies, maar kamille is niet mijn favoriet.

cow3

Handig dopje om mee te doseren!

cow4

De toner zelf is transparant, niets bijzonders. Ruikt wel sterk, vind ik.

Geen verkeerde toner, maar niet een die ik zelf dan nog eens zou kopen als deze mini op is.

gatineau1

Deze toner van Gatineau ziet er dan al beter uit. Roze en zonder alcohol. Dat belooft wat! Het merk zelf ken ik niet, maar het ziet er wel prima uit. Een fullsize van 200 ml kost €24,45.

De bestanddelen staan niet op het flesje, maar zijn als volgt:

Aqua, Butylene Glycol, Buteth, Hydrogenated Castor Oil, Disodium Phosphate, Hexanediol, Diazolidinyl Urea, Caprylyl Glycol, Allantoin, Parfum, Benzophenone, Tetrasodium, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Citronellol, Hydroxyisohexyl cyclohexene, carboxaldehyde, Geraniol, Alpha Isomethyl Ione, Linalool, Gossypium Herbaceum Extract, Limonene, Sericin, Potassium Sorbate, Red 33, Yellow 5.

Met voedende castorolie, mar helaas ook behoorlijk wat parfum. Wederom niet heel fantastisch voor de gevoelige huid.

gatineau2

De opening is wat onhandig, zo’n groot gapend gat. Ik houd mijn wattenschijfje ertegenaan, anders heb ik veel te veel.

gatineau3

De toner is roze van kleur en ruikt heel luxe. Ik vind het heerlijk! Maar alsnog een die ik niet opnieuw koop.  Door de prijs en de hoeveelheid parfum.

mario1

Dan deze lotion van Madescu. Bevat maar weinig ingrediënten, voor een toner. Het merk kende ik wel al, maar ik heb er nog maar weinig ervaring mee. Een fullsize fles van 236 ml kost €21,00.

mario2

Maar vier bestanddelen, namelijk: aloe vera, zeewier extract, toverhazelaar extract en nog meer zeewier. Geen parfum, alcohol of parabenen. Top!

mario3

De opening is klein, waardoor je goed kunt doseren. Handig ook een klikdop in plaats van een draaidop.

mario4

De tonic ruikt prima, maar wel wat kruidig. Ik vind het geen probleem, het is geen sterke geur.

nuxe1

Dan als laatste deze van Nuxe. Een merk dat ik al ken, vanuit de Franse apotheek. Deze toner kun je ook op je ogen gebruiken (whut?). Een fullsize fles van 200 ml kost €16,45.

nuxe2

De bestanddelen zie je hier. Water en rozenwater vormen de basis. Daarbij ook toverhazelaar, glycerine en parfum. Jammer van de hoeveelheid parfum, dat is echt niet prettig voor je huid. De toner ruikt dan ook sterk naar rozen, niet mijn favoriet.

nuxe3

Alweer een groot gapend gat, dat is lastig doseren. Je wattenschijfje tegen de opening houden en het flesje op zijn kop even heen en weer schudden does the trick.

nuxe4

De toner zelf is kleurloos, maar ruikt dus wel sterk.

Als ik zou moeten kiezen welke van deze vier ik hierna zou moeten blijven gebruiken dan is dat Mario Badescu. De enige zonder parfum, ik vind dat zeker belangrijk. Mijn huid heeft er geen last van, maar als ik het kan vermijden dan heeft dat wel mijn voorkeur.

Of ik nu een toner fan ben? Nee. Ik maak deze vast op, maar er komt geen grote verpakking. Ik vind die van Alcina met AHA’s erin veel meer doen voor mijn huid dan deze. Het frist lekker op, maar daar blijft het ook bij.

Liefs Iris

3 Reacties

  1. Imke
    september 18, 2017 / 18:14

    Waar kan je die toner van Alcina dan kopen? In Duitsland?

  2. Jantine
    september 20, 2017 / 19:29

    Ik gebruik dit eigenlijk nooit, toch maar eens naar gaan kijken. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *