To vlog or not to vlog? | Persoonlijk

Vloggen is al een tijd enorm populair! Ik snap wel waarom, want als ik een dagje vrij heb kijk ik het liefst uren lang vlogs van anderen. Maar zelf vloggen?

Daarover twijfel ik nog wel heel erg. Het lijkt mij leuk om eens te proberen en zelf ook een dag of week te vloggen.

vlog2

 • Waarover moet ik vloggen?? Echt veel om over te vloggen heb ik niet! Ik werk fulltime en op werkdagen zou ik alleen de ochtend en de avond kunnen filmen. Een vlog maken als ik een week vakantie heb is dan een beter idee. Maar ook dan kan ik niet alles filmen, want mijn vriend wil absoluut niet in beeld. Geen probleem, maar dan zie je de hele vlog hetzelfde gezicht in beeld.
 • Is een vlog met alleen Iris dan wel leuk om naar te kijken? Ik weet het niet!
 • Waar haal ik de tijd vandaan? Tijd om te filmen lukt wel, maar ik vind nu al dat ik veel tijd kwijt ben aan mijn blog, laatst staan het bewerken van een vlog. Ik vind het heerlijk om te bloggen, maar het moet niet mijn hele weekend opslokken.
 • Hoe moet dat met bewerken? Video’s bewerken is niet mijn sterkste kant. Ik maakte een tijd lang een   endcard na mijn video, met daarin een aantal links. Maar sinds er iets veranderd is bij Youtube en ik er niets meer van snap laat ik dat nog maar even zitten. Ik bewerk een video minimaal, zo weinig mogelijk knippen en plakken en andere toestanden. Maar dat is bij een vlog natuurlijk juist leuk om te doen.
 • Met welke camera ga ik vloggen? Ik heb een telefoon en een spiegelreflexcamera, maar geen compacte camera. Met een telefoon kun je op zich prima vloggen, zeker om het eens te proberen. Maar die spiegelreflex is natuurlijk veel mooier van kwaliteit. Ik zou er wel flinke armspieren van krijgen denk ik, als ik die zou gaan gebruiken.
 • En hoe moet dat dan met openbare ruimten? Vloggen in de supermarkt of op straat? Het is een kwestie van over een drempel stappen denk ik. Nu lijkt het mij nog enorm ongemakkelijk.

Best een lijst dus, met twijfels. Ik ben benieuwd wat jij ervan vind? Zou jij een vlog van mij gaan kijken?

Liefs Iris

3 Reacties

 1. maart 10, 2017 / 08:03

  Het lijkt mij erg leuk om een dagje in je leven mee te kunnen kijken, maar je moet gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt 🙂

  • Jantine
   maart 10, 2017 / 17:20

   helemaal mee eens!

 2. Cindy
  maart 10, 2017 / 21:10

  Nee, ik zou overslaan. Werk zelf ook gewoon (bijna) fulltime, en vind het zonde van mijn spaarzame vrije tijd om filmpjes te gaan kijken. Zo veel meer te doen haha! Een blogpost scrol je even snel doorheen, een filmpje niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *