The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 | Beauty

Over The Ordinary heb je al eerder kunnen lezen op Iribella. Dit is veruit mijn meest favoriete product, Hyaluronic acid 2% + B5.

De filosofie van The Ordinary is producten maken die werken, voor een eerlijke prijs. Je koopt geen kant en klare dagcrème voor de gevoelige huid, maar mixt verschillende actieve ingrediënten met elkaar. Een van die ingrediënten is hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is mij niet onbekend. Ik heb een hyaluron booster van Balea geprobeerd, maar ook een hyaluronzuur van Etat Pur en Hada Labo. De laatste gebruikte ik tot voor kort nog dagelijks, ik ben er nog steeds tevreden over.

Het flesje is wat klinisch om te zien, met het pipetje. Maar je betaalt dus niet extra voor fancy verpakkingen en met het pipetje kun je heel goed doseren. Ik gebruik ongeveer vijf druppeltjes voor mijn gezicht en hals.

Hyaluronzuur is een heel vloeibaar goedje, dat enorm hydraterend is. Het kan tot wel 1000x zijn eigen gewicht in water aantrekken. Er bestaan verschillende soorten hyaluronzuur, ze dringen allemaal tot een andere diepte in de huid. Het hangt er dus vanaf welke je gebruikt, hoeveel effect het heeft. Deze versie van The Ordinary gebruikt verschillende soorten in een, waardoor je een optimaal effect bereikt. Er is ook vitamine B5 aan toegevoegd, om de huid nog meer te hydrateren aan de oppervlakte.

Wat je wel moet weten is dat je dit moet combineren met een serum of moisturizer. Doe je dat niet dan kan  hyaluronzuur ervoor zorgen dat je huid droog aanvoelt. Gebruik er dus direct een ander serum of moisturizer overheen. Als je het product net hebt aangebracht voelt het wat plakkerig, maar zodra je er een ander serum overheen aanbrengt is dit weg. Het geeft geen extra laagje op de huid, het is razendsnel ingetrokken. Ideaal dus ook voor wat vettere huidtypes, het sluit je huid niet af.

Dit zijn de bestanddelen van The Ordinary hyaluronic acid 2% + B5. Er staan meerdere versies hyaluronzuur bovenaan de lijst, verder zie ik glycerine en castorolie staan. Geen parabenen, alcohol of parfum.

Voor een flesje van 30 ml betaal je €6,80. Dat is absoluut geen geld, als je het vergelijkt met producten van andere merken die kwalitatief net zo goed zijn. The Ordinary is vegan en dierproefvrij.

Liefs Iris

3 Reacties

 1. Cindy
  mei 22, 2017 / 21:03

  Dank voor deze review, ga het bestellen binnenkort. Heb een vochtarme huid sinds kort (dat ik dat weet dan…), dus
  kan dit wel gebruiken.

 2. mei 24, 2017 / 20:44

  Iris, je bent een schandalige vrouw. 😛

  Iedere keer neem ik me voor om even niks meer te kopen en dan schrijf jij weer een aanstekelijke review waardoor ik iets móet hebben. Je schrijf je reviews zo leuk dat ik zoveel producten ook wil hebben 😛

  Thanks ook weer voor deze review 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *