The Ordinary Foundation Guide | Beauty

Leuk, zo’n review over een The Ordinary foundation. Maar welke kleur en soort kies je als je alleen online kunt bestellen? Ik geef je tips!

Foundations van The Ordinary zijn verdeeld in vele verschillende tinten. Voor elke huid, hoe licht of donker, zit er wat bij. Ik dit artikel vertel ik je hoe je het beste je tint kunt kiezen voor je bestelt.

founthumb

MAC kleur
Je moet weten welke kleur MAC foundation je draagt. Als je dit al weet is het kiezen bij The Ordinary een makkie. Weet je dit nog niet dan kun je je laten matchen in een winkel, of de foundation matrix van Temptalia gebruiken. In deze matrix staan talloze foundations, zodat je aan de hand van jouw kleur foundation, kunt ontdekken welke foundations nog meer bij jouw tint passen.

Kleur matchen met The Ordinary
Nu je je MAC kleur weet, kun je via onderstaand schema kijken welke The Ordinary kleur daarbij past.

 • MAC nc10 = 1.0 N
 • MAC nw10/nw13 = 1.0 P
 • MAC nc15 = 1.1 N
 • MAC nw15 = 1.1 P
 • MAC nc20 = 1.2 N of 1.2 Y
 • MAC nw18/nw20 = 1.2 P
 • MAC nc25 = 2.0 N
 • MAC nw25 = 2.0 P
 • MAC nc30/nc42 = 2.1 Y
 • MAC nw30/nw33 = 2.1 P
 • MAC nc43/nc44 = 3.0 Y
 • MAC nw35/nw40 = 3.0 R
 • MAC nc45/46/47 = 3.1 Y
 • MAC nw43/44/45 = 3.1 R
 • MAC nc55/nc55 = 3.2 Y
 • MAC nw50/nw55 = 3.2 R
 • MAC nw58 = 3.3 N
Hier draag ik de Serum Foundation (zonder concealer en poeder).
Hier draag ik de Serum Foundation (zonder concealer en poeder).
Hier draag ik de Coverage Foundation (zonder poeder, concealer).
Hier draag ik de Coverage Foundation (zonder poeder, concealer).

Serum of Coverage?
Het verschil tussen deze twee vind ik niet heel groot. De serum foundation heeft een lichte dekking, de coverage foundation een medium dekking. Beide kun je ‘opbouwen’ door meer laagjes aan te brengen. Ik vind de serum foundation vergelijkbaar met Chanel Vitalumiere Aqua en de coverage foundation vergelijkbaar met L’Oreal True Match. Beide draag ik graag, ik heb niet per se een voorkeur.

Heb je een droge huid, dan zou ik eerder kiezen voor de serum foundation. Heb je een normale of gemengde huid, dan voor de coverage foundation. Omdat door de lichte dekking, eventuele droge plekjes minder benadrukt worden.

Hopelijk heeft het jou geholpen als je moeite had met kiezen!

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *