The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG | Beauty

Eerst geloofde ik er niet zo in, maar inmiddels zie ik de effecten van deze Caffeine Solution van The Ordinary. En ja, die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

or1

The Ordinary is een merk waar ik al meerder keren over geschreven heb. Een mooi en budgetproof merk, gericht op pure en werkzame ingrediënten. Geen kant en klare crèmes, maar allerlei bestanddelen die je met elkaar kunt mixen en matchen. Zodat voor jou de ideale routine bestaat.

or2

De Caffeine Solution zit verpakt in een UV beschermend flesje, welke weer in een wit doosje zit. Wat er niet op hoort, staat er ook niet op. Door de flesjes met pipet lijkt het net of ik een apotheek begonnen ben in de badkamer. Ik vind het leuk!

or3

Volgens The Ordinary moet deze caffeine solution de zichtbaarheid van pigmentatie (donkere kringen) en wallen verminderen. Dat klinkt super, want wie zit daar nu op te wachten?

Bij mij zijn wallen en pigmentatie niet een groot probleem. Natuurlijk heb wallen als ik opsta, zeker als ik te kort geslapen heb. Maar ze zijn ook snel weer verdwenen. Wel heb ik zichtbaar pigmentatie, omdat mijn huid zo licht is. Daar schijnen bloedvaatjes snel doorheen. Maar niets waar een concealer niet tegenop kan.

or4

De bestanddelen zie je hier. Op de tweede plek meteen cafeïne, dus dat is goed. Verder zie ik glycerine, hyaluronzuur, lactic acid en heel veel andere onbekende namen staan. Geen alcohol, olie of siliconen. Het product is niet op dieren getest en veganistisch.

or5

De solution is dun en geel van kleur. Door het pipetje kun je makkelijk doseren en blijft het flesje netjes schoon.

or6

De hoeveelheid die je hier op mijn hand ziet is genoeg voor een week, dit is namelijk veel teveel. Maar zo ku je het wel goed zien. Je hebt maar een klein druppeltje nodig, het is dun en verdeelt makkelijk. Zo doe je dus eeuwen met een flesje van 30 ml.

Het effect is klein, maar ik merk het zeker. Ik sta minder vaak op met wallen (tenzij ik echt heel kort geslapen heb of heel moe was, maar het is dan ook geen wondermiddel) en de huid onder mijn ogen is frisser. De blauwe pigmentatie is niet weg, want de solution maakt mijn huid niet dikker natuurlijk. Wel vind ik dat mijn huid gladder is en frisser oogt. Wat al veel scheelt en waardoor een concealer mooier zit en blijft zitten.

Is het een wondermiddel? Nee. Maar ik blijf het absoluut gebruiken en ben blij dat het mijn blik frisser maakt en wallen vermindert. Door de verzorgende werking gebruik ik dit in plaats van een oogcrème in de avond. Voor een groter effect zou je het ook ‘s morgens aan kunnen brengen.

De Caffeine Solution 5% + EGCG kost €6,70 en is verkrijgbaar via de DECIEM website of diverse andere webshops.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *