The Ordinary Advanced Retinoid 2% | Beauty

Wat een heerlijk product, deze Advanced Retinoid 2% van The Ordinary. Een vitamine A die ervoor zorgt dat je huid er glad en egaal uitziet en huidveroudering tegengaat.

The Ordinary is een no nonsense merk met vooral producten bestaand uit een actief bestanddeel. Veel verschillende potjes dus, in plaats van een alles-in-een moisturizer. Ik ben er helemaal weg van en het bevalt mij prima.

De Advanced Retinoid 2% is een emulsie met twee verschillende werkzame ingrediënten.

1: Solubilized Hydroxypinacolone Retinoate: Een geavanceerde vorm van retinoid die op meerdere manieren werkt tegen huidveroudering. Effectiever dan retinol en andere producten die je zonder recept kunt kopen.
2: Pure retinol in een beschermende capsule die de werking en opname van retinoid ondersteunt.

Retinoid is een andere vorm van retinol (vitamine A), welke veel minder irritatie zou veroorzaken. Retinols en retinoids werken tegen huidveroudering en verminderen de zichtbare effecten. Ook bouwt het collageen opnieuw op en herstelt het eventuele schade aan je huid door de zon. Het kan je huid gevoeliger maken, dus bouw het gebruik rustig op als je al een gevoelige huid hebt.

retinoid1

Het product zit in een wit doosje als je het koopt. Saai, maar er staat wel alles op wat je nodig hebt.

retinoid3

De ingrediënten bijvoorbeeld.

retinoid2

retinoid4

Het flesje zelf is bruin, want de verpakking beschermt het product tegen UV. Je draait de dop open en vint dan een pipetje. Hiermee kun je doseren, je hebt een hoeveelheid ter grootte van een vijf cent muntje nodig voor je hele gezicht.

retinoid5

De substantie is vloeibaar, zoals een serum en geel van kleur.

Retinol en retinoid maken het je huid gevoeliger voor de zon. Je moet in combinatie met dit product een zonnefactor gebruiken. Ook als je het alleen ‘s avonds gebruikt.  Ik gebruik de Biore Watery Essence spf50, die heel goed bevalt.

Na ruim een maand gebruiken ben ik om. Het is heel licht op de huid, dus geen dikke laag. Werkt goed samen met andere The Ordinary producten en is fijn om aan te brengen, het trekt snel in. Na een tijdje merkte ik dat mijn pigmentvlekjes iets minder zichtbaar waren en mijn huid gladder. Echt rimpels heb ik niet, maar beter voorkomen dan genezen toch? Mijn huid wordt er wel iets gevoeliger door. Bij mijn normale routine merk ik dit niet. Maar als ik voor of na dit product nog een ander heftig ingrediënt gebruik, wordt mijn huid soms wat rood.

Ben je op zoek naar een goed werkend retinol/retinoid product, dan is dit zeker een aanrader. Wil je huidveroudering en zonschade tegengaan, maar wel je eigen crèmes blijven gebruiken, dan is dit ook een goede optie.

The Ordinary test niet op dieren, het product bevat geen alcohol, parfum, noten, soja en olie.

Je koopt The Ordinary producten in de webshops van DECIEM, Asos, Lookfantastic en Beautybay.

De Advanced Retinoid 2% kost €9,80 en bevat 30 ml.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *