The Chemistry Brand Extreme Hydration Concentrate

Droge handen, ik weet er alles van. Inmiddels heb ik al zoveel crèmes geprobeerd! Dit keer test ik de Extreme Hydration Concentrate van The Chemistry Brand.

Dit merk, The Chemistry Brand, valt onder Deciem. Dat is hetzelfde bedrijf als The Ordinary. Ik had er al veel goed over gelezen en besloot twee crèmes mee te bestellen van dit merk. Een gewone dikke en witte crème en een concentrate.

De beloftes zijn niet mis.. meteen resultaat, na 24 uur verbetering en na 10 dagen tweemaal gebruiken geen droge handen meer. Kom maar op!

De crème wordt omschreven als een protective hydration glove for the hands. Waar ik wel in kan komen, nu ik hem eenmaal heb geprobeerd. Hij zit verpakt in een blauw met wit doosje en heeft een transparante tube. Door de tube heen zie je het product, handig! Het is niet een gewone handcrème, meer een gel om te zien.

Volgens het merk is het een ultra hydraterend complex met vijf actieve technologieën die langdurige hydratatie geven. Je zou meteen effect moeten zien in de textuur van je huid. Meteen resultaat, de beste resultaten na 10 dagen.

Hier zie je de complexen afgebeeld. Twee die zorgen voor onmiddelijk resultaat, twee voor resutltaat in 24 uur en eentje die bij 10 dagen zorgt voor een hydraterend effect. Ik vind het nogal abracadabra, maar als het waar is dan ben ik blij.

Aqua (Water), Dimethicone, Isodecyl Neopentanoate, Propanediol, Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Hydrolyzed Yeast Extract, Panthenol, Isohexadecane, Polysilicone-11, Glycerin, Alanine, Proline, Serine, Pseudoalteromonas Ferment Extract, Tremella Fuciformis Sporocarp Extract, Polyglucuronic Acid, Polysorbate 60, Xanthan Gum, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Lecithin, Tocopherol, Betaine, Sodium Phosphate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Parfum (Fragrance).

De bestanddelen zie je hier. Veel siliconen, glycerine, extracten en als laatste parfum.

Een handige klikdop en makkelijk doseren, je hebt niet snel teveel.

Hier zie je crème op mijn hand. Deze hoeveelheid is ongeveer de helft van wat ik gebruik om beide handen in te smeren.

Een foto van het effect heb ik niet (lekker handig, Iris), maar je moet mij geloven als ik zeg dat het heel goed werkt. Ik heb echt hele droge handen, ze zijn ook snel rood en geïrriteerd. Maar met deze crème ervaar ik gelijk verlichting in het trekkerige gevoel, minder roodheid en een zachte huid. Heerlijk en hij werkt echt perfect! Ook vind ik dat hij onwijs snel intrekt, in tegenstelling tot witte en vettere crèmes.

Wel een nadeel vind ik de siliconen. Ik snap waarom ze erin zitten, want het zorgt letterlijk voor een beschermend laagje op je handen (daarom dus de term protective glove). Maar als ik mijn handen was, dan heb ik veel meer zeep nodig om die siliconen eraf te spoelen. Hoe langer ik wacht met handen wassen, hoe minder last ik hiervan heb, dan is het beter ingetrokken of meer eraf gesleten.

Voor extreem droge handen is dit een fijn product. Het biedt meteen verlichting en écht goede hydratatie. Deze blijf ik absoluut gebruiken!!!

De Extreme Hydration Concentrate kost €20,00 en is verkrijgbaar in de webshop van Deciem.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *