Teacozy Unboxing Maart

Elke maand ontvang ik een pakketje van Teacozy met daarin vier smaken thee. Ik schrijf er al een tijd over, maar ik vind het nog steeds erg leuk. Ook dit keer was ik weer heel nieuwsgierig naar de smaken van maart, welke smaken zitten er deze maand in?

Deze maand ontving ik de volgende smaken:

  • Zwarte thee Thé Citron
  • Groene thee Sencha vijg/bes
  • Kruidenthee Cranberry Assai
  • Rooibosthee appeltaart

De smaken kwamen mij tijdens het openmaken al bekend voor. Van de rooibosthee en groene thee wist ik zeker dat deze ook in mijn eerste box zaten. De kruidenthee heb ik ook al eens gehad, maar ik wist niet meer in welke box. Deze zat eveneens in de eerste box die ik ontving. Of dit toeval is weet ik niet, maar het is dus een soort remake van mijn allereerste box van januari 2015.

Dat is natuurlijk logisch, als je al meer dan een jaar abonnee bent. Als ik op de website kijk zijn er maar weinig smaken die ik niet heb geprobeerd inmiddels. En de eerste box beviel mij erg goed, dus de smaakjes nog een keer ontvangen vind ik dan ook geen straf. Maar ik zou het natuurlijk wel leuk vinden als Teacozy meer smaken zou toevoegen aan het assortiment. Een Paasthee, met tiramisu of cheesecake smaak, thee speciaal voor in de ochtend of juist de avond bijvoorbeeld.

Zwarte thee Thé Citron
Van deze thee heb ik eens een klein zakje gehad als extraatje. Hij ziet er mooi uit door de blauwe lavendelblaadjes die erin zitten. De beschrijving klopt niet helemaal met het zakje (de ingrediënten zijn anders?), dus ik ga op de beschrijving van het zakje uit. Zwarte thee met citroen en lavendel, fris en geurig gecombineerd. Ik vind hem heerlijk ruiken, gelukkig komt de lavendel dan niet te sterk naar voren. Eenmaal geproefd vind ik hem nog steeds heerlijk. Het is een frisse thee, ook fruitig en zeker niet te sterk van smaak. Pure citroenthee vind ik niet lekker, maar als toevoeging vind ik het dan wel weer smakelijk.

Groene thee Sencha vijg/bes
Een thee die er prachtig uitziet door de toegevoegde rode vruchten zoals bramen, framboxen, aardbeien en stukjes vijg. Er zitten ook pioenbloemblaadjes in. Hij smaakt prima, niet erg sterk. Door de vruchten krijgt de groene thee een fruitige smaak. Groene thee is bij mij altijd goed en zeker als er ook nog eens een fruitige toevoeging bij zit.

Kruidenthee Cranberry Assai
Deze thee ziet er bijzonder uit en is een mengeling van allerlei gedroogde kruiden en bladeren. Het bevat appel, brandnetelbladeren, verbenabladeren, citroengras, cranberry, zoete braambladeren en natuurlijk aroma. De thee vind ik erg lekker smaken, helemaal niet zo muf als een kruidenthee soms kan zijn. Iets zoetig van smaak door de appel, citroen en braambladeren. De thee moet je vijf tot tien minuten laten trekken, ik doe dit meestal vijf minuten omdat ik hem anders zuurder vind worden (dat is waarschijnlijk de cranberry).

Rooibosthee Appeltaart
Mijn favoriet voor het laatst! Deze ontvang ik ook voor de tweede keer en dat vind ik helemaal niet erg. De thee bevat appel, kaneel en natuurlijk aroma en ruikt naar appeltaart. De kaneel overheerst niet, dat vind ik prettig. Een warme, volle smaak die ook nog eens heeeel lekker ruikt.

Teacozy is een webshop met losse thee en accessoires, maar ook thee abonnementen. Het basic abonnement dat ik heb kost €12,50 inclusief verzenden en is per maand opzegbaar. Heel leuk voor jezelf of om cadeau te geven! Kijk voor meer informatie over Teacozy op hun website.

Liefs Iris

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *