Teacozy unboxing februari

Dit pakketje haal ik altijd met veel plezier uit de brievenbus. Mijn Teacozy box kwam weer binnen, de box van de maand februari. Elke maand maak ik de box open in een video, dat doe ik nu uiteraard weer. Daarna ga ik aan de slag met proeven. Dit zijn de smaakjes van de maand februari!

Teacozy levert thee abonnementen, maar je kunt er ook losse thee en accessoires kopen. Het thee abonnement is er in drie soorten:

 • Basic: 4 zakjes van 30 gram €12,50.
 • Family: 4 zakjes van 40 gram €15,50.
 • Deluxe 5 zakjes van 40 gram €19,50.

Zelf heb ik het basic abonnement, dat vind ik meer dan genoeg. Teacozy thee is biologisch en altijd erg smaakvol. Je krijgt er informatie bij over de thee en een aantal filters om meteen aan de slag gegaan.

Dit zijn de smaken van deze maand:

Groene thee China Sencha

Deze thee bevat ontzettend veel anti oxidanten, een gezonde thee dus. Ik ben al bekend met Sencha thee en vind deze vaak wat zachter van smaak dan gewone groene thee. Hij is vol en romig, maar ook fris volgens Teacozy. Groene thee zet je met water met een temperatuur van 75 tot 80 graden om verbranden van de theeblaadjes te voorkomen.

Rooibos Pruim Kaneel

Deze ruikt erg lekker, vooral fruitig. Ik ben gek op rooibosthee, het is zo vol en warm van smaak. De paarse blaadjes in de thee zijn kaasjeskruid, dit geeft een bloemige smaak. Ik rook eerst vooral fruit, maar als ik hem drink proef ik ook kaneel. Ik vind deze erg lekker!

Kruidig Verbena

Een zak vol blaadjes, maar het weegt bijna niets. Dit zijn pure verbena bladeren, waar je thee van zet. Verbena heeft een frisse smaak, zoals citroenmelisse. Het komt volgens Teacozy de spijsvertering ten goede en smaakt fris. Ik vind de thee lekker, de smaak doet mij denken aan groene thee met citroen.

Zwarte thee Wilde Kers

Deze thee heb ik al eens eerder ontvangen, in mijn allereerste box. Als ik hem ruik dan ben ik niet meteen enthousiast, het ruikt naar bonbons. Maar de smaak is gelukkig een stuk lekkerder. Fruitig, maar niet overdreven zoet.

Kijk voor meer informatie op de website van Teacozy

Liefs Iris

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

2 Reacties

 1. februari 21, 2016 / 21:09

  Vooral de rooibos lijkt me erg lekker! Mag ik vragen waarom je niet meer proeft in het filmpje? Vond ik altijd wel leuk om te zien 🙂

  • Iris
   Auteur
   februari 21, 2016 / 22:39

   Had het idee dat de filmpjes niet goed bekeken werden daardoor, dat ze te lang duurden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *