Teacozy januari

Alweer een jaar geleden schreef ik over mijn eerste ervaring met Teacozy. Ik nam een abonnement en was direct heel enthousiast. Elke maand een pakketje met thee, ik vind het nog steeds heel erg leuk. Deze maand zitten er weer vier verrassende smaken in de box, die ik in een video aan jullie laat zien.

Mocht jij nog niet weten wat Teacozy is: Teacozy is een webshop waar je thee en bijbehorende accessoires kunt bestellen, zoals theezeefjes en filters. Ze hebben ook thee abonnementen, waarbij je elke maand thee toegestuurd krijgt.

De thee abonnementen vind ik super en vooral heel origineel. Deze maand kreeg ik het pakketje van januari en die maak ik open op video. Je ziet daar mijn eerste indruk. Daarna ben ik natuurlijk uitgebreid gaan proeven!

Deze maand heb ik de volgende smaken gekregen:

  • Zwarte thee Earl Grey Blue Flower
  • Groene thee Pina Colada
  • Rooibos Caramel
  • Kruidenthee Chakra

In de beschrijving staat dat er witte thee granaatappel in zit, dit is bij mij niet het geval. In plaats daarvan heb ik de groene thee Pina Colada gekregen. De zwarte thee Earl Grey Blue Flower heb ik al eens eerder gehad, in mei. Bij de beschrijving staat dat het een rokerige thee is, de exacte beschrijving van de Earl grey kistje van de keizer thee van oktober. Ik snap het niet helemaal meer, maar de smaakjes zijn gelukkig wel heerlijk.

De groene thee Pina Colada is een zachte groene thee met ananas en kokosrasp. De bekende cocktail smaakt tropisch, wie kent hem niet. Geen rum in deze thee, maar wel de lekkere tropische smaak. Van kokos ben ik nooit zo’n fan, maar in deze thee is het subtiel aanwezig en juist lekker.

De zwarte thee Earl Grey Blue Flower is volgens Teacozy rokerig, terwijl kaasjeskruid juist bloemig smaakt.  Ondanks de verwarrende naam en (verkeerde?) beschrijving vind ik hem wel lekker. Tijdens het ruiken vond ik hem inderdaad wat rokerig, maar dit herken ik niet meer terug als ik hem eenmaal drink. Dan smaakt hij vooral zoetig, een nog lekkerdere versie dan de standaard earl grey.

De rooibosthee is dit keer verrijkt met caramel. Heerlijk zoet, maar ook warm van smaak. Rooibos is van zichzelf al warm van smaak, de caramel past er daarom erg goed bij. Vloeibare stroopwafels, daar smaakt het naar. De caramel maakt de thee ook zacht en romig,  deze vind ik goed gekozen!

Als laatste de kruidenthee Chakra, geinspireerd op de zeven chakra’s. Bet biologische Chinese bamboe als basis en verder heel veel toegevoegde kruiden. Een waslijst aan ingredienten, heeft deze thee. Ik kan in de eerste instantie niet goed beschrijven wat ik ruik, de eucalyptus is het enige herkenbare. Volgens Teacozy smaakt hij elke keer weer anders, afhankelijk van de kruiden die je in je theefilter stopt. Ik vind hem pittig van smaak, kruidig vooral. Een ontspannende thee, ideaal voor januari.

Wat vind jij van de smaakjes van deze maand?

Liefs Iris

Kijk voor meer informatie op www.teacozy.nl

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *