Redken Heatcure haarmasker | Beauty

Een haarmasker is nooit mis, zeker eentje die zichzelf opwarmt lijkt mij heerlijk. Ik probeerde het Heatcure masker van kappersmerk Redken.

Dit masker kreeg ik opgestuurd in mijn Lookfantastic box. Negen van de tien keer ben ik heel tevreden over wat er in de box zit, dus ook dit masker leek mij wel wat. Normaal gebruik ik alleen shampoo, geen conditioner en in het weekend een haarmaskertje als conditioner. Wat extra verzorging is dus nooit mis.

Redken is een kappersmerk, je vindt het vooral bij salons en webshops. Duur dus, maar daardoor heb ik ook hoge verwachtingen.

Het Heatcure masker zit los verpakt, maar koop je in de winkel in een doosje met vier stuks. Omdat dit een losse is, zit er een kaartje bij met de gebruiksaanwijzing erop.

De verpakking zelf is dik en zwart, hij bevat 25 ml. Dat is veel voor een haarmasker, fijn als je heel dik of lang haar hebt bijvoorbeeld. Met korter haar zou je er ook twee keer mee vooruit kunnen.

Hier zie je dat het masker twee laagjes heeft. Het zakje met het masker zelf en daarop een extra zakje dat zichzelf verhit.

Door de beschermlaag eraf te trekken warmt het masker zichzelf op. Dit duurt zo’n drie tot vier minuten, waardoor jij ondertussen je haar alvast kunt wassen.

Tijdens het opwarmen wordt het masker niet vervelend heet. Je kunt het nog gewoon vasthouden met je handen. Het lijkt een beetje op zo’n klein zakje gel waarmee je je handen kunt verwarmen.

Als je het zakje na vier minuten openmaakt komt er een redelijk vloeibaar masker uit. Wit van kleur en het ruikt luxe naar de kapper. Het is makkelijk te verdelen over je haar en het blijft goed zitten. Als een masker zo’n vijf tot tien minuten moet blijven zitten dan is het fijn als het niet uit je haar druipt.

Na het wassen is mijn haar makkelijk doorkambaar en zacht. Het voelt heerlijk aan, maar ziet er niet anders uit dan ik gewend ben. Voor een masker met zo’n prijskaartje (vier zakjes zijn samen 30 euro) had ik dat laatste wel verwacht. Misschien komt het omdat ik normaal en steil haar heb? Bij droog of krullend haar is het effect wellicht beter zichtbaar.

Je koopt het Redken Heatcure masker voor €30 voor vier zakjes bij diverse webshops (zoals Lookfantastic).

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *