Opruimen en opgeruimd houden | Lifestyle

Als je mij kent dan weet je dat ik van opgeruimd houd. Vroeger was dat trouwens wel anders hoor! In dit artikel geef ik je een aantal opruimtips.

Vroeger was ik echt een sloddervos. Hoe mijn moeder het met mij uithield is een raadsel, sorry mam! Gelukkig is het redelijk goed gekomen en zie ik nu het belang wel in van opruimen. Want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

 

Vaste plekken
Voor veel dingen in huis heb ik vaste plekken. Aan de ene kant heel logisch, want wie legt nu elke keer dingen ergens anders neer? Maar het helpt wel om goed overzicht te houden van wat je hebt.

Routines
Het klinkt saai, maar is wel verrekte handig. Als ik schoonmaak, doe ik dat bijvoorbeeld altijd in dezelfde volgorde. Call me crazy, maar voor mij werkt het. En die routine heb ik ook met opruimen. Kamer voor kamer, anders loop je als een kip zonder kop door het hele huis heen en weer.

Geen boodschappen laten slingeren
Daar bedoel ik vooral de boodschappen mee die je niet in de supermarkt haalt. Jas uit en meteen opbergen maar. Back-ups deodorant en tandpasta gaan in de juiste la. Decoratie voor in huis meteen op de plek waar ik het wil hebben en nieuwe kleding in de was. Folders gaan direct na het lezen bij het oud papier.

Niet meer nodig? weg ermee
Nog belangrijker dan opruimen misschien, het weggooien van dingen. Ik word daar steeds beter in, maar dat is niet altijd zo geweest. Heb ik het het afgelopen jaar niet gebruikt? Dan gooi ik iets vaak wel weg. Ik kon stapels tijdschriften bewaren, voor het geval ik ze ooit wilde lezen. Je raadt het al, dat deed ik vervolgens niet. Dus ik geef ze lekker weg aan mijn beste vriendin, die is er blij mee. Kleding die ik al te lang niet gedragen heb of niet meer pas gaat naar de kledingbank en beautyproducten die ik niet meer gebruik in een bak voor vriendinnen en familie.

Hoe houd jij je huis en hoofd opgeruimd?

Liefs Iris

1 Reactie

  1. jantine
    oktober 9, 2017 / 21:12

    Als ik iets niet meer nodig heb, probeer ik het te verkopen en verder zoveel mogelijk op te ruimen. Vaste routines en vaste plekken zijn inderdaad heel handig. Dat scheelt veel zoekwerk na die tijd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *