Mijn drie beste en slechtste gewoontes | Persoonlijk

Nobody’s perfect, ook ik niet! Ik heb best een aantal gewoontes waar ik trots en minder trots op mag zijn. Die deel ik vandaag met jullie.

please8

Mijn drie slechtste gewoontes

Veel mijn handen wassen
Tja, ik kan er niet omheen. Ik ben snel ergens vies van en was dan ook vaak mijn handen, wat de gezondheid van mijn huid daar niet echt ten goede komt helaas.

Elke dag mijn haar wassen
Dat je haar elke dag wassen niet heel goed is weet ik, maar toch doe ik het. Ik vind het heerlijk om schoon haar te hebben, zo lekker fris. Soms sla ik een dag over, maar dat betekent dan wel dat het een paardenstaart wordt.. want na een dag is mijn haar zo slap, dat ik er weinig leuks meer mee kan.

Snoepen
Zeg maar gerust, veel snoepen. Met Weight Watchers ging het een tijd heel goed, maar ook toen had ik zo’n behoefte aan chocolade. Van chips kan ik met gemak afblijven, maar koekjes en chocolade zijn bij mij niet veilig. En ook al weet ik dat het niet gezond is, ik kan het niet weerstaan.

Mijn drie beste gewoontes

Structuur in huis
Vaste dagen voor vaste dingen in het huishouden, om het allemaal overzichtelijk te houden. Een vaste volgorde met schoonmaken en al mijn administratie keurig in mappen. Niet gaan slapen voor het aanrecht leeg is, dingen meteen opruimen na gebruik. Het geeft mij rust, om die dingen gewoon op orde te hebben. En natuurlijk een opgeruimd huis.

Alleen maar water drinken
Oke, en thee. Maar ik drink eigenlijk nooit wat anders. Vroeger ook wel sinaasappelsap, maar sinds ik ontdekt heb hoeveel suiker daarin zit doe ik dat niet meer. Ook water met bubbels of een smaakje drink ik niet. Niet uit principe hoor, maar ik vind het gewoon helemaal niet lekker. Voor mij dus geen cola, frisje of alcohol.

Plannen
Door te plannen loop ik niet achter de feiten aan. Ik plan mijn week in wat betreft het eten en hou mij daar de hele week aan. Maar ook huishoudelijke klussen en natuurlijk mijn blog. Voor het eten gebruik ik een planner van Hema. En natuurlijk ruil ik wel eens een dag om, of maak ik toch net iets anders. Maar het zorgt er wel voor dat ik maar een keer per week naar de supermarkt ga. Voor mijn blog gebruik ik de ‘kalender’ plugin waarin ik meestal een maand in vooruit plan, zodat ik altijd voor een aantal weken artikelen klaar heb staan.

3 Reacties

 1. mei 31, 2017 / 10:57

  Leuk om hierover te lezen! Het is soms goed om stil te staan bij je eigen eigenschappen. Ik vind je slechte gewoontes best meevallen!

  • Iris
   Auteur
   mei 31, 2017 / 22:32

   Er zijn er natuurlijk nog wel meer hoor, maar ik zet niet alles op internet 😉

 2. jantine
  juni 1, 2017 / 17:05

  Leuk artikel Iris! Ik herken mijzelf in bijna al je gewoontes, behalve het veel handen wassen. Maar elke dag je haar wassen, snoepen (L), alleen maar water drinken en plannen is bij mij precies hetzelfde. Leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *