Let’s Get Married | De ideale trouwlocatie vinden

Je trouwlocatie is een van de belangrijkste items op je ‘wedding to do list’, maar een o zo moeilijke keuze.. Hoe vind je je ideale locatie?

Nadat je ten huwelijk bent gevraagd, beginnen de voorbereidingen. Veel werk, maar zo ontzettend leuk! Het eerste dat je kiest is je trouwdatum, daarna ga je op zoek naar een locatie. Een speciale datum hadden wij niet echt, wij willen graag op een vrijdag of zaterdag trouwen en niet per se als we een x aantal jaar samen zijn.

Voor je op zoek gaat kun je jezelf een aantal vragen stellen om het zoeken naar een locatie makkelijker te maken. Heb je een aantal opties gevonden, maak dan een afspraak voor een bezichtiging en meer informatie.

locatie2

In welk seizoen trouw je?
Belangrijk om te weten. Als dat in de herfst of winter is, kun je een buitenlocatie al afstrepen. Dan is het juist leuk om op zoek te gaan naar iets met veel sfeer. Trouw je in de lente of zomer, dan kun je naar een locatie zoeken waar je zowel binnen als buiten kunt trouwen en feesten.

Wil je een alles-in-een locatie of ga je voor meerdere locaties?
Wil je eerst langs het gemeentehuis, daarna naar een restaurant en tenslotte naar een feestzaal? Of ga je meerdere dingen combineren op een locatie. Niet alle locaties bieden de mogelijkheid voor een ceremonie of zijn aangewezen als trouwlocatie, dat is iets om op te letten.

Hoe groot je is gezelschap?
Ook handig om vooraf te bedenken. Een zaal maar half vullen doet af aan de sfeer. Je zou dan een gedeelte af kunnen schermen bijvoorbeeld.

locatie

Hoe groot is je budget?
Vaak kun je vooraf al zien wat een locatie ongeveer gaat kosten. Zo niet, stuur ze een mailtje voor meer informatie.

Hoe voelt het?
Misschien nog wel de belangrijkste vraag, hoe voelt het? Misschien heb je een locatie gevonden hebt die op papier aan alle eisen voldoet, maar niet ‘goed’ voelt. Kijk dan vooral nog even verder. Zelf wilde ik een ‘wauw’ gevoel hebben bij de locatie, dat is gelukt!

Wij hebben onze locatie en trouwdatum inmiddels gevonden, daar ben ik superblij mee. Een groot item dat ik nu van mijn to do list kan afstrepen, zodat ik weer verder kan plannen en denken. Uitaard blijft het nog even geheim ;-).

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *