Kwasten reinigen essentials | Lifestyle

Je kwasten reinigen is heel belangrijk. Voor het behoud van je kwasten, maar ook voor een zuivere huid. Dit zijn mijn essentials die ik graag gebruik bij het reinigen!

Kwasten reinigen kan op twee manieren. Spot cleaning, zodat je ze direct weer kunt gebruiken. Of diep reinigen, zodat ze echt helemaal schoon worden. Het eerste doe je als je dezelfde kwast wilt gebruiken, maar er al een kleur oogschaduw op zit bijvoorbeeld. Het laatste doe je eens per zoveel weken om te zorgen dat je geen bacteriebommetje op je gezicht gebruikt.

was1

Alles bij elkaar! Zoals je ziet ben ik niet van de hele dure producten. Je kunt prima budgetproof artikelen gebruiken om je kwasten schoon te krijgen.

was2

Hier staan drie soorten kwastenreinigers. De eerste is de reiniger van Hema, die je gebruikt om even snel schoon te maken. Die van Kruidvat is praktisch hetzelfde. Bevat veel alcohol en is ideaal om even snel je kwast(en) schoon te maken tijdens het make-uppen.

Het laatste flesje is een speciale kwastenshampoo, deze komt van Rossmann. Werkt prima, maar ik vind dit niet beter reinigen dan een normale shampoo. Voor het diep reinigen van mijn kwasten gebruik ik elke reguliere shampoo die ik in mijn stash heb staan. Het maakt mij niet zoveel uit! Een desinfecterende handzeep kan ook, maar dat kan je kwasten uitdrogen.

was3

Dit is een handschoen die ik kocht bij Rossmann. Je hebt dit soort producten in verschillende soorten en maten en van verschillende merken. Ik vind deze heel fijn, omdat hij om je hand past. Maar je kunt ook een matje kopen voor in je wasbak bijvoorbeeld. Lekker groot, dus handig ook voor gezichtskwasten.

was4

Dit zijn de kleinere reinigers, voor bijvoorbeeld oogschaduwkwasten. Ik gebruik deze ook voor mijn poederkwasten, maar niet iedereen vindt dit fijn. De brush eggs zijn niet duur, een euro of vijf. Maar je kunt ze ook voor een paar euro op Ebay kopen natuurlijk.

Heb jij speciale producten om je kwasten te reinigen?

Liefs Iris

1 Reactie

  1. jantine
    september 18, 2017 / 11:21

    Ik had eerst een speciale kwastenreiniger van de Douglas, de laatste tijd gebruik ik liever gewoon mn eigen shampoo. Dure producten hoeven inderdaad echt niet beter te zijn dan gewoon je eigen shampoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *