Kruidvat Baobab huidolie | Review

Al eerder heb ik een product uit de nieuwe Kruidvat Originals serie laten zien. Maar dat was niet het enige dat ik kocht, ook de huidolie ging mee naar huis.

Een huidolie kan ideaal zijn om een droge huid weer soepel te krijgen, maar ook om je huid eens extra te verwennen.

De Kruidvat Originals lijn bestaat uit allerlei huidverzorgingsproducten. De herkenbare bruine flesjes, voor een heel betaalbare prijs. Ik liep er eigenlijk altijd voorbij, maar met de vernieuwde producten was ik toch wel heel nieuwsgierig.

De baobab versie is voedend en zorgt voor een gladde en verzorgde huid. Speciaal voor je gezicht. Hij is ook verkrijgbaar in een versie met amandel en primrose. Alle flesjes hebben een pipetje waarmee je makkelijk kunt doseren.

Hier zie je de bestanddelen van de huidolie. Voedende alcohol, een bindmiddel, baobabolie, olijfolie, arganolie, vitamine E, parfum en twee geurstoffen. Op het parfum na zie ik weinig bijzonders.

Het pipetje zorgt ervoor dat je makkelijk kunt doseren. Olie is een lastig product en het wordt al snel een smeerboel. Met dit pipetje bespaart het je een boel troep, maar pas op dat er niets op het randje terecht komt.

De olie is kleurloos en dun. Ik breng twee druppels aan in de palm van mijn hand en verdeel dit over mijn handen. Daarna druk ik de olie met mijn handen op mijn gezicht.

In de avond vind ik het heerlijk, dan merk ik dat mijn huid extra gevoed wordt. Even laten intrekken en dan lekker gaan slapen. ‘s Morgens word ik wakker met een glow op mijn gezicht. Ik was deze er wel af met een facewash, voor ik mijn huidverzorging aanbreng.

Je zou denken dat een olie je huid vetter maakt, maar dat is niet altijd waar. Het verzorgt goed en moet intrekken in de huid. Je zou als je een droge huid hebt, deze olie ook onder je foundation kunnen dragen. Hij verdeelt dan net wat mooier over de huid en je hebt een goede verzorging voor overdag.

De Kruidvat Originals huidolie kost €1,99 per stuk.

Liefs Iris

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *