Ik drink niet, dus ik ben saai | Persoonlijk

Zijn mensen die geen alcohol drinken saai? Dat wordt soms wel gedacht. Ook ik ben iemand die geen druppel alcohol drinkt.. maar ben ik daarom saai?

Laat ik eerst eens uitleggen waarom ik geen alcohol drink. Ben ik anti? Nee hoor. Wat een ander doet of drinkt, dat moet diegene zelf weten. Ik vind het voornamelijk gewoon niet lekker. Het gevoel van alcohol in mijn keel, vind ik maar niets. Bier of wijn heb ik nog nooit geproefd, maar de geur vind ik al helemaal niets. Dus dan laat ik het lekker staan, ik heb daar totaal geen problemen mee.

Toen ik jonger was heb ik gerust eens wat gedronken. Maar die drankjes zijn in totaal echt op twee handen te tellen. Dat was eigenlijk altijd een glas safari met sisi (zonder prik!) en wat ijsklontjes. De smaak van safari vind ik wel heel erg lekker. Maar ik dronk het dan alleen omdat ik anders zo raar aangekeken werd en dacht dat het erbij hoorde. Drink je niet? Nou, gezellig zeg.

Inmiddels weet ik wel beter, ik ben echt ook wel gezellig zonder een drankje erbij. Dansen en een beetje gek doen, daar heb ik geen alcohol voor nodig. Ik drink dan ook altijd water, ook overdag. Met als ik thuis ben ook graag een grote kop thee. Maar daar blijft het ook bij, water it is.. all day every day.

No alcohol for me, of je dat nu gezellig vindt of niet ;-).

Hoe denk jij hierover?

Liefs Iris

2 Reacties

 1. Cindy
  november 18, 2017 / 07:55

  Heel goed juist! De gevaren van alcohol worden zwaar onderschat vind ik. “gezellig een wijntje erbij” wordt zo normaal gevonden.
  Vroeger (vanaf mijn 17e ofzo, tot laat in mijn twintiger jaren ofzo) ging ik elk weekend stappen met mijn vrienden, altijd biertje erbij. Als ik toen had geweten wat ik nu weet? Had ik dat denk ik niet gedaan.
  Mijn moeder is alcoholiste, zij heeft Korsakov. Woont in een verpleeghuis, en zal nooit meer herstellen.
  Ik dronk de laatste jaren af en toe een biertje, de zeldzame keren dat ik nog op stap ga met vrienden. Wijn lust ik niet.
  Maar nu drink ik helemaal niet meer, ik mocht het niet meer vanwege maagproblemen waarvan de oorzaak niet duidelijk is. Maar vind het totaal niet erg, en mis het ook helemaal niet.

 2. Aukje
  november 18, 2017 / 17:05

  Ik vind het goed dat je dit eens ter sprake brengt, Iris!
  Zelf heb ik regelmatig wijn gedronken ( gemiddeld een glas per dag ) en dat wel 30 jaar jaar lang. Zelfs de verloskundige vond dat ik daar tijdens mijn zwangerschappen geen kwaad mee deed! Ik kom uit een streek waar veel alcohol drinken normaal is. Je wilt niet weten hoeveel spijt ik daar van heb. Ik weet dat dit met de kennis van nu is en dat het pas sinds kort bekend is dat ook wijn en bier echt
  slecht voor je gezondheid zijn maar ik zou willen dat ik de klok kon terugdraaien! Godzijdank zijn mijn kinderen uitgegroeid tot gezonde, gelukkige volwassenen maar ik zou het risico nu ten alle tijden vermijden.
  Sinds een paar jaar drink ik nauwelijks meer ( hooguit een glas wijn bij een etentje ) en ik ben daar echt van opgeknapt. Ook ik kreeg veel last van buikklachten. Een feestje kan zonder alcohol ook supergezellig zijn en je hebt ook nog wat aan de volgende dag;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *