Gatineau Melatogenine serum | Beauty

Een serum is bij mij altijd welkom, ik vind het een heerlijke stap in mijn huidverzorging. Het Gatineau Melatogenine serum ontving ik in de Lookfantastic box!

Het merk ken ik wel, want ik heb er al eens een toner van geprobeerd. Daar was ik niet heel enthousiast over, omdat er alcohol in zat. Dit serum bevat melatogenine en collageen, om de zichtbaarheid van rimpels te verminderen. Nu heb ik nog geen zichtbare rimpeltjes, toch vind ik het een heel fijn serum.

Naast het verminderen van de zichtbaarheid van rimpeltjes, moet het de huid ook elastisch houden en de barrière van de huid versterken en de huid hydrateren. Een serum is voor mij een extra stap tussen het reinigen en een crème in en ik verwacht dat een serum licht is, snel intrekt en de huid zacht maakt. Die dingen maakt dit serum allemaal waar, dus kijk ik niet meer naar al die anti-ageing beloftes.

Het serum ruikt heerlijk, het deed mij direct denken aan Benefit huidverzorging. Luxe, maar ook fris. Het is licht en trekt razendsnel in. Ook vind ik het geen laagje achterlaten op de huid en laat het mijn huid niet extra glimmen.

De bestanddelen: Aqua (water) Eau), Coco-caprylate/caprate, Glycerin, Butylene Glycol, Hydrogenated Polyisobutene, Isostearyl Alcohol, Thermus Thermophillus Ferment, Methylsilanol Hydroxyproline Aspartate, Procollagen, Salicylic Acid, Sodium Chondroitin Sulfate, Atelocollagen, Dextrin, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Elastin, Ascorbyl Glucoside, Sorbitol, Maltodextrin, Soluble Collagen, Bacillus Ferment, Lactobacillus, Tocopherol, Alpha-glucan Oligosaccharide, Triticum Monococcum (wheat), Seed Extract, Sorghum Bicolor Stalk Juice, Salix Nigra (willow) Bark Extract, Polymnia Sonchifolia Root Juice, Cymbidium Grandiflorum (orchid) Extract, Palmitoyl Methoxytryptamine, Quaternium-15, Glyceryl Acrylate/acrylic Acid Copolymer, Butylene Glycol Cocoate, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-6, Tromethamine, Sodium Polystyrene Sulfonate, Isoceteth-20, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Propylene Glycol, Sodium Citrate, Ethylcellulose, Ppg-1-PRG-9 Lauryl Glycol Ether, Parfum (fragrance), Citronellol, Geraniol, Citric Acid, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Silica Dimethyl Silyate, Tetrasodium Edta, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1,2-hexanediol, Red 40 (CI 16035), Yellow 5 (CI 19140).

Geen gekke dingen, als ik het zo bekijk. Op basis van water, met glyerine, salicylzuur en een aantal extracten. Parfum ook, maar bijna onderaan de lijst gelukkig.

De inhoud van 5 ml is net genoeg om het te proberen, maar je doet er geen eeuwen mee. Ik gebruik drie pompjes per keer en het flesje heeft twee weken in mijn kastje gestaan voor hij op was. Het pompje vind ik wel ideaal, makkelijk doseren. De fullsize verpakking is van glas en heeft ook een pompje.

Heerlijk dus, om deze eens te proberen. Zelf zal ik hem niet kopen, omdat ik hem simpelweg te duur vind. Ik ben ook heel tevreden over het Buffet serum van The Ordinary, die een heel stuk minder kost en hetzelfde doet.

Je koopt het Gatineau Melatogenine Force Collagen serum voor €66,95 (30 ml) bij Lookfantastic.

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *