Essence Instant Matte Makeup Setting Spray | Beauty

Een setting spray van een budgetmerk. Ik hoef er eigenlijk niet over na te denken, deze gaat mee naar de kassa. Is het een aanrader?

De Essence Instant Matte make-up setting spray is nieuw in het assortiment en ook in kleinere Kruidvat filialen te koop. Super, want meestal heb je die extra’s alleen in de grotere schappen.

De verpakking is simpel, wit met roze accenten. Compact, omdat het maar 50 ml bevat. Handig voor in je toilettas, maar hij gaat niet heel erg lang mee denk ik.

Naast een setting spray, kun je ‘m ook gebruiken als primer. Het bevat glycerine en moet matteren, dus is ook ideaal als basis voor je make-up.

De spray heeft een kleine spraydop. Er komt flink wat product uit, maar wel in een fijne mist. Met drie keer sprayen is mijn gezicht voorzien.

Hier zie je de bestanddelen.

  • Propylene glycol: een alternatief voor glycerine, het voorkomt vochtverlies.
  • Butylene glycol: oplosmiddel, lijkt erg op propylene glycol.
  • Enantia chlorantha bark extract: matteert de huid.
  • Ethylhexylglycerin: lijkt op glycerine, wordt gebruikt als conserveringsmiddel.
  • Oleanolicacid: antioxidant
  • Phenoxyethanol: conserveringsmiddel

Op zich weinig bijzonders, er zitten weinig bestanddelen in. Een goedkoper alternatief voor glycerine om de huid te verzorgen, werkt ook goed als een primer. Berkenextract om de huid te matteren en verder een oplosmiddel, een antioxidant en conserveringsmiddelen.

Het laatste ingrediënt is omstreden en kan de huid irriteren.

Dit is mijn huid met make-up (foundation, concealer, blush en poeder), maar zonder de spray.

Hier heb ik de spray net gebruikt. Mijn huid is wat nat, maar verder niets bijzonders. De spray ruikt nergens specifiek naar. Wel vind ik dat ik hem op de huid voel liggen de eerste minuut.

Hier zie je mijn gezicht na vijf minuten, wanneer de spray is ingetrokken.

Als ik heel eerlijk ben vind ik mijn huid er niet matter op geworden. Ook na nog langer wachten wordt het niet matter. Het effect vind ik zo ook prima, het staat natuurlijk. Maar als er matterend beloofd wordt, dan verwacht ik dat ook. Wel houdt hij mijn make-up de hele dag netjes op zijn plek.

Een beetje een bummer dus, als je wilt dat je setting spray een mat effect achter laat. Maar ben je daar niet per se naar op zoek, dan is dit een prima spray.

De Essence Instant Matt make-up setting spray kost €2,99 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat is jouw favoriete setting spray?

Liefs Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *