Essence I Love Colour Intensifying Eyeshadowbase

Altijd handig, een oogschaduwbasis. Ik gebruik het vrijwel altijd als ik met oogschaduw aan de slag ga. En als hij ook nog eens de kleuren intenser maakt, dan moet ik hem zeker eens proberen.

Dus de nieuwe oogschaduwbasis van Essence ging in het mandje! Ik heb er al een van Essence, waar ik tevreden over ben. Budgetproof, maar doet zijn werk prima. Ik hoop dat deze te vergelijken is!

Essence is heel betaalbaar en heeft soms verrassend goede producten. Ik probeer minder dan vroeger, omdat ik al zoveel heb. Maar als ik wat probeer dan is het vaak van prima kwaliteit. De I Love Stage oogschaduwbasis heb ik al een aantal jaren in gebruik en bevalt prima.

De verpakking is simpel en klein. Maar geloof me, je doet hier heel lang mee.

De applicator ziet er zo uit. Ik doe meestal eerst wat product op mijn hand en verdeel dit daarna met mijn vingers over mijn ogen. Door de verpakking werkt het hygiënischer dan een potje.

De basis is lichtroze van kleur en lekker vloeibaar. Het brengt gemakkelijk aan en eenmaal op je ogen zie je er weinig meer van. Het ‘droogt’ snel op, waardoor je binnen no time weer verder kunt met opmaken.

Hier zie je de I Love Colour naast I Love Stage oogschaduwbasis. De laatste is wat geliger van kleur.

Hier zie je een oogschaduw geswatcht op mijn hand. De oogschaduwbasis kun je nog zien zitten. Aan de bovenkant van de swatch zie je dat de kleur duidelijk minder intens. Een basis heeft dus zeker nut! Maar om nou te zeggen dat ik verschil zie tussen de twee verschillende soort basis? Nope. Beide varianten maken de oogschaduw meer intens van kleur en langer houdbaar.

Hier zie je het product op mijn oog. Nouja, eigenlijk zie je niets. De oogschaduwbasis verdeelt makkelijk en is transparant van kleur. Hij maakt mijn huid wel wat egaler van kleur.

En dit is een ooglook die ik daarna gemaakt heb. Hij bleef de hele dag zitten als een huis! Ik had een aardig drukke dag, maar dat maakte niets uit. Geen vervaging van de kleur of ophopingen. Top dus, als je het mij vraagt!

Maar, hij maakt mijn oogschaduw niet intenser dan een andere basis. Ik vind het wel fijn dat de kleur wat koeler en lichter is, dat vind ik beter bij mijn lichte huid passen. Maar is hij beter dan de variant van Essence die er al is? Wat mij betreft niet.

Mocht je op zoek zijn naar een oogschaduwbasis, dan kun je deze zeker eens proberen. Maar als je er al een hebt waar je tevreden over bent, dan kun je de Essence basis skippen.

De Essence I Love Colour Intensifying Eyeshadow Base kost €2,5 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Gebruik jij een oogschaduwbasis onder je oogschaduws?

Liefs Iris

1 Reactie

  1. november 5, 2016 / 11:17

    Ik had gehoopt dat de oogschaduw een stuk intenser zou zijn, maar dat is helaas niet het geval. Jammer! Ik blijf gewoon bij mijn favoriete oogschaduwbasis van Catrice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *