Eetdagboek #10 | Food

Nummer 10 alweer, van mijn eetdagboekjes. Vorig jaar ben ik hiermee begonnen en ik vind het nog steeds leuk om over te schrijven.

Hopelijk geeft het jullie ook wat inspiratie voor in de keuken. Bijna alles kook ik met recepten van Lekker en Simpel, daar ben ik sinds vorig jaar helemaal gek op. Een kookboek met simpele recepten erin, ideaal na een dag werken. Soms wat meer voor studenten, maar er staan erg lekkere en vooral makkelijke gerechten in.

Maandag: verse pasta met groenten en gehakt. Echt ‘vers’ is deze pasta natuurlijk niet, maar het is wel altijd heel lekker. Sausje en veel groenten erbij, hmm.

Dinsdag: Hete kip van Lekker en Simpel met daarbij zelfgemaakte ‘patat’ met patatkruiden en broccoli. Kiwi voor de vitamientjes en smullen maar.

Woensdag: Pastataart! taart is wel een chique woord hoor, voor ovenschotel. Pasta met daarbij ei, crème fraîche, pesto, groentenmix en hamreepjes. Als de pasta klaar is giet ik het af en komen alle andere dingen erbij. In een schaal, kaas erop en wachten maar.

Donderdag: Alweer de patatjes met patatkruiden, het is gewoon te lekker. Met een simpele kipkrokant erbij en wat spinazie. Dit is meer opwarmen dan koken eigenlijk.

Vrijdag: Italiaanse ovenschotel van Lekker en Simpel (echt jongens, ik heb geen aandelen!). Aardappelschijfjes met gehakt en groenten in een schaal. Lekkerrrrrrr!

Zaterdag: De pizzakit van Appie is altijd goed. Deeg uitrollen, sausje erop en beleggen maar. Dit keer wat karig, want ik had geen paprika en ham in huis. Dus alleen salami en wat kaas, maar je hoort mij niet klagen hoor.

Zondag: Dit zijn de ‘wraps uit de oven’ van Lekker en Simpel. Gehakt rullen met daarbij groenten en tomatenblokjes. Een laagje tomaten in de schaal, daarop gevulde wraps en kaas eroverheen. Niet mega snel, wel lekker makkelijk. En tijdens het garen in de oven kan ik mooi de tafel dekken en de keuken alvast schoonmaken.

Dat was hem weer!

Liefs Iris

1 Reactie

  1. november 30, 2017 / 10:15

    Super veel lekkere gerechten! Ik ben ook groot fan van Lekker&Simpel voor inspiratie, zoveel lekkere recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *